Κορονοϊός: Στους 32 οι νεκροί, 95 νέα κρούσματα – Το σύνολο ανήλθε στα 1061

Κορονοϊός: Στους 32 οι νεκροί, 95 νέα κρούσματα – Το σύνολο ανήλθε στα 1061

Έσπασε η χώρα μας το φράγμα των χιλίων κρουσμάτων κορονοϊού και στη χώρα μας, με βάση τις νέες ανακοινώσεις του εκπρόσωπου του υπουργείο Υγείας Σ. Τσιόδρα, ο οποίος μάλιστα γνωστοποίησε και τρία επιπλέον θύματα ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών σε 32 στη χώρα μας. 

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, 69 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι ενώ ο μέσος όρος τους ανέρχεται σε 66 έτη και 12 είναι γυναίκες.

Οι 47 που βρίσκονται σε ΜΕΘ είναι άνω των 65 ετών ή έχουν υποκείμενο νόσημα. Πέντε ασθενείς εξήλθαν από ΜΕΘ. 

Όσον αφορά στους 32 θανάτους, ο μέσος όρος ηλικίας τους ανέρχεται σε 73 έτη και είναι 25 άνδρες και 7 γυναίκες. 

Συνολικά στη χώρα μας έχουν διενεργηθεί 14.363 τεστ διάγνωσης του κορονοιού.

Όπως ανακοίνωσε ο κ Τσιόδρας σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμονων ενέκρινε νέα έκδοση θεραπευτικού πρωτοκόλλου για τους ασθενείς.

Επαναπατρισμός Ελλήνων

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό έχουν από σήμερα οι πολίτες, ενημέρωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr.

Ανακοίνωσε τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία.

Επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία ντης χώρας μας. Αυτοί που θα επαναπατριστουν είναι αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter