Κορονοϊός: Στους 92 οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Στους 92 οι νεκροί στην Ελλάδα

Δύο ακόμη συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους λόγω κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων του Covid-19 στην Ελλάδα στα 92.

Πρόκειται για δύο άνδρες, ηλικίας 72 ετών και 47 ετών οι οποίοι κατέληξαν το βράδυ της Παρασκευής. Ο 47χρονος είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», χάνοντας τη μάχη με τη ζωή, ενώ ο 72χρονος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά, 6 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών στους 92.

Στην ενημέρωση της Παρασκευής, ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως η ύπαρξη του κορονοϊού δεν θα πρέπει να αποτρέπει τους ανθρώπους από το να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο για σοβαρούς λόγους υγείας. Έπειτα, έκανε αναφορά και στο κάπνισμα, που αποτελεί «παράγοντα κινδύνου».

Η απάντηση Τσιόδρα για την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς

«Σιγά σιγά ο κόσμος θα επανέλθει στα κανονικά στάνταρ, αλλά θα πάρει καιρό». Με αυτά τα λόγια απάντησε ο Σ. Τσιόδρας σε ερώτηση σχετικά με το πότε θα είναι δυνατό να ταξιδέψουμε ξανά με ασφάλεια. «Δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο μέτρο η κατάργηση των ταξιδιών για να περιορίσεις την εξάπλωση της επιδημίας από ένα σημείο και μετά. Δεν μπορεί ο κόσμος να σταματήσει να λειτουργεί. Ταξίδια θα γίνονται με τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα, με τις κατάλληλες εξετάσεις που είναι απαραίτητες και ανάλογα βέβαια με το επίπεδο ανοσίας που έχει χτιστεί σε κάθε χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπάρχουν χώρες στην ‘Απω Ανατολή που είχαν χαλαρώσει τα μέτρα που αφορούσαν τα ταξίδια και τα επανέφεραν, όταν είδαν ότι υπήρξε αύξηση εισαγωγής κρουσμάτων από κάποιες χώρες. «Θα υπάρχουν τέτοια όπως τα ονομάζω εγώ «πέρα -δώθε», κατέληξε.

Κλείνει η δομή στο Κουτσόχερο – Αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών της Θεσσαλίας

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι οριστικοποιήθηκε το πλάνο οικισμού στη Νέα Σμύρνη Λάρισας το οποίο βρίσκεται σε καραντίνα. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών της Θεσσαλίας για 14 ημέρες, ενώ κλεινει η δομη φιλοξενίας στο Κουτσόχερο.

Για το θέμα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε σημειώσει τα εξής: «Οι Ρομά σε ολόκληρη την Ευρώπη συγκαταλέγονται στις αδύναμες ομάδες, γιατί ζουν σε υποβαθμισμένες κατοικίες. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης δεν έχουν νερό, κάτι που κάνει δύσκολο ακόμα και το πλύσιμο των χεριών και μειωμένη πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι, δεν είναι απειλή, αλλά ευάλωτη ομάδα, τα μέτρα που έχουν παρθεί, αφορούν την διασπορά του ιού. Πρέπει να βοηθήσουμε στην ενημέρωση τον έλεγχο και την παρακολούθηση της κατάστασης. Οι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση»

«Κλειστοί οι χώροι λατρείας για τους πιστούς»

Κλείνοντας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πολίτες, όπως και οι χώροι λατρείας για όλα τα δόγματα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter