Κορονοϊός: Σχολεία βάζουν λουκέτο λόγω κρουσμάτων πριν καλά καλά ανοίξουν

Κορονοϊός: Σχολεία βάζουν λουκέτο λόγω κρουσμάτων πριν καλά καλά ανοίξουν

Πριν συμπληρωθεί καλά καλά μία εβδομάδα από το άνοιγμα των σχολείων, αρχίζουν ένα ένα και βάζουν ξανά λουκέτο μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορονοϊού. 

Η κυβερνητική απόφαση να ανοίξει και πάλι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία χωρίς όρους ασφάλειας και υγιεινής είχε σαν αποτέλεσμα, να μπει και πάλι το πρώτο λουκέτο σε σχολείο της Καλύμνου.

Συγκεκριμένα, κλειστό θα παραμείνει από σήμερα Τετάρτη το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου στην περιοχή Βουβάλη, καθώς χθες το απόγευμα μαθητής βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Η Κάλυμνος είναι ήδη ένα νησί με αυξημένο ιικό φορτίο το οποίο βρίσκεται στις «κόκκινες» περιοχές. 

Σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, άμεσα ενημερώθηκε η Προϊσταμένη Αρχή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και αρχικά δόθηκε προφορική εντολή για αναστολή της λειτουργίας όλου του σχολείου, ενώ θα ακολουθήσει και η επίσημη έγγραφη απόφαση.

Το σχολείο προβλέπεται να παραμείνει κλειστό μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2021. Από τη Διεύθυνση του Σχολείου έχουν ενημερωθεί οι γονείς ενώ σήμερα πρόκειται να γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται σε παρόμοιες περιπτώσεις. Όσο για την τηλεκπαίδευση, αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο Πέμπτη.

Επιπλέον, κλειστό  και το τμήμα της πέμπτης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για τη δασκάλα της τάξης, η οποία είναι ασυμπτωματική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter