Κορονοϊός: Συγκλονιστικό βίντεο αποκαλύπτει βλάβη στους πνεύμονες μέχρι πρότινος ασυμπτωματικού ασθενή

Κορονοϊός: Συγκλονιστικό βίντεο αποκαλύπτει βλάβη στους πνεύμονες μέχρι πρότινος ασυμπτωματικού ασθενή

Ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε δείχνει τους πνεύμονες ενός άνδρα που ήταν ασυμπτωματικός λίγες μέρες νωρίτερα. Τώρα, ο ασθενής έχει Covid-19 και οι πνεύμονές του δεν λειτουργούν σωστά, όπως δήλωσε ο Δρ Keith Mortman, επικεφαλής της θωρακικής χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του George Washington. 

Το νοσοκομείο της Washington, D.C., κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα 3D βίντεο των πνευμόνων του ασθενούς με κορονοϊό.

Στο βίντεο φαίνεται η εκτεταμένη βλάβη στους πνεύμονες ενός γενικά υγιούς άνδρα 59 ετών με υψηλή αρτηριακή πίεση, όπως δήλωσε ο Mortman. Από τότε που νόσησε είναι σοβαρά άρρωστος, και ο ασθενής χρειάζεται αναπνευστήρα ο οποίος τον βοηθά να αναπνεύσει, αλλά σύντομα ούτε αυτό θα αρκεί. Χρειάζεται επίσης μια άλλη συσκευή που κυκλοφορεί και στη συνέχεια οξυγονώνει το αίμα του, είπε ο Mortman.

“Δεν πρόκειται για έναν ασθενή με διαβήτη ηλικίας 70, 80 ετών”, ανέφερε ο Mortman. “Εκτός από την υψηλή αρτηριακή πίεση, δεν είχε άλλα σημαντικά ιατρικά ζητήματα”.

Οι περιοχές που σημειώνονται με κίτρινο χρώμα στο βίντεο αντιπροσωπεύουν μολυσμένα και φλεγμονώδη μέρη του πνεύμονα, σύμφωνα με τον γιατρό Mortman. Όταν οι πνεύμονες συναντούν ιογενή λοίμωξη, το όργανο θα αρχίσει να σφραγίζει τον ιό. Από τη σάρωση, είναι σαφές ότι η βλάβη δεν εντοπίζεται σε μία μόνο περιοχή, αλλά καλύπτει, αντίθετα, μαζικές περιοχές και των δύο πνευμόνων, δείχνοντας πόσο γρήγορη και επιθετική μπορεί να γίνει η λοίμωξη, ακόμα και σε νεότερους ασθενείς. Ένας ασθενής με υγιείς πνεύμονες δεν θα είχε κίτρινο στη σάρωση, είπε.

Πηγή cnn.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter