Κορονοϊός: Συναγερμός από τον εντοπισμό νέας παραλλαγής του ιού στην Κρήτη (Video)

Κορονοϊός: Συναγερμός από τον εντοπισμό νέας παραλλαγής του ιού στην Κρήτη (Video)

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές από τον εντοπισμό νέας παραλλαγής του κορονοϊού στην Κρήτη.

Το εν λόγω στέλεχος του ιού εντοπίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και έχει συνδυασμό μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη της ακίδας, γεγονός που σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο διαφυγής της ανοσίας.

Δείγματα του νέου στελέχους έχουν καταγραφεί σε χώρες όπως η Ρωσία και η Νορβηγία, ενώ μέχρι στιγμής στην Κρήτη έχουν εντοπιστεί τρία κρούσματα, με την ιχνηλάτηση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο καθηγητής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και επικεφαλής του Ιολογικού εργαστηρίου της ιατρικής σχολής, Γιώργος Σουρβίνος, ανέφερε στο cretalive.gr, ότι τα κρούσματα αφορούν άτομα που ζουν στην Κρήτη και όχι σε τουρίστες.

Ο καθηγητής επεσήμανε ότι τα δείγματα προέρχονται από τρία κέντρα αναφοράς, στο Βενιζέλιο, τον Εσταυρωμένο και τον Βιάννο.

«Είμαστε στη διαδικασία της ιχνηλάτησης. Δεν είμαστε ανήσυχοι αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για δούμε πόσο αποτελεσματικά θα αντιμετωπιστούν οι νέες μεταλλάξεις από τα εμβόλια. Να συνεχίσουμε να εμβολιάζομαστε. Ο εμβολιασμός συνιστά φραγμό και εμπόδιο στον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σουρβίνος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter