Κορονοϊος: Συζητείται η υποχρεωτική μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Κορονοϊος: Συζητείται η υποχρεωτική μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στο ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά το επόμενο στάδιο των μέτρων κατά της πανδημίας αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή, το υπουργείο μαζί με τον ο ΟΑΣΑ έχουν ήδη δρομολογήσει το σχέδιο για τη σταδιακή επαναφορά των λεωφορείων και των συρμών του μετρό στην κανονικότητα.

Ο ίδιος διαβεβαιώνει πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επόμενη μέρα «έτσι ώστε να τηρούνται όλοι οι αυστηροί κανόνες για την υγεία των πολιτών» ενώ επιβεβαίωσε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς συζητείται με το Υπουργείο Υγείας.

Ο υπουργός δεν διευκρίνισε αν επιβάτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα μπορούν να προμηθευτούν τις μάσκες δωρεάν, όπως γίνεται σε άλλες χώρες. 

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μία μεγάλη ανησυχία. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την επόμενη ημέρα, διότι σιγά-σιγά μπαίνουμε σε μία σταδιακή αποκατάσταση», είπε σήμερα στο Mega και προσέθεσε πως το υπουργείο εξετάζει μαζί με τους ειδικούς, ποια μέτρα προστασίας πρέπει να παίρνουν οι επιβάτες.

Επανέλαβε πως το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει λάβει αυτή τη στιγμή όλα τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς, επισημαίνοντας πως γίνονται όλες οι απαραίτητες απολυμάνσεις, έχουν ληφθεί μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, όπως η είσοδος των επιβατών από την πίσω πόρτα, αλλά και η μείωση κατά 50% των επιβατών μέσα στα λεωφορεία.

Επίσης, ανέφερε ότι σήμερα, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η επιβατική κίνηση, αλλά και οι συνθήκες λόγω κορονοϊού, κυκλοφορούν στην Αθήνα 550 από τα περίπου 1.000 λεωφορεία. Εξήγησε πως ο λόγος που δεν μπορούσαν να κυκλοφορήσουν, και υπό κανονικές συνθήκες, περισσότερα από 1.000 λεωφορεία, είναι ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου ο οποίος είναι τα 16 έτη.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην προηγούμενη κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν φρόντισε τη συντήρηση του στόλου και την ανανέωσή του με καινούργια.

«Σύντομα στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα δούμε ηλεκτρικά και φιλικά προς το περιβάλλον λεωφορεία» είπε και πρόσθεσε πως ο διαγωνισμός θα είναι έτοιμος τους επόμενους μήνες.

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter