Κορονοϊός: Τα νέα επιστημονικά στοιχεία για τα εμβόλια φυματίωσης και ιλαράς

Κορονοϊός: Τα νέα επιστημονικά στοιχεία για τα εμβόλια φυματίωσης και ιλαράς

Σε νέα επιστημονικά στοιχεία που ενδεχομένως να βοηθήσουν στη μάχη κατά του Covid-19 αναφέρθηκε στην καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση ο λοιμωξιολόγος_x000D_
Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα εμβόλια BCG και ΜΜR. «Έχει διαπιστωθεί σε επιδημιολογικές μελέτες ότι κάποια εμβόλια όπως αυτό της φυματίωσης και της ιλαράς φαίνεται να λειτουργούν προστατευτικά κατά του κορονοϊού. Χώρες που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά κάλυψης για τον εμβολιασμό με τα BCG και MMR φαίνεται ότι έχουν λιγότερους καταγεγραμμένους θανάτους».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε επίσης πως: «Φαίνεται οτι το εμβόλιο της φυματίωσης ενεργοποιεί κάποιους μηχανισμούς εσωτερικής άμυνας πολύ σημαντικούς ενώ έχουν βρεθεί σε παλαιότερες μελέτες οτι η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου προστατεύει και τα μικρά παιδιά από τους αναπνευστικούς ιούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει μελέτες σε ορισμένες χώρες του κόσμου όπου χορηγείται το εμβόλιο της φυματίωσης σαν μια προσπάθεια ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος των ανθρώπων. «Τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμη», όπως επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας, τονίζοντας πως: «θα περιμένουμε την επιστήμη να καταλήξει σε συμπεράσματα».

Για το εμβολιο της φυματίωσης και για την προστατευτική συμπεριφορά που φαίνεται να επιδεικνύει απέναντι στον Covid-19 έχουν αναφέρθει και άλλοι ερευνητές ανά τον κόσμο. Παράλληλα, έχει ανακοινωθεί οτι ορισμένες εξ αυτών έχουν επιλέξει να εμβολιάσουν το υγειονομικό προσωπικό τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο, όπως στην Αυστραλία όπου άρχισαν τις δοκιμές σε μεγάλη κλίμακα, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί να προστατευθεί το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter