Κορονοϊός: Τέσσερις θάνατοι στην Νότια Κορέα, κανένας στην Κίνα

Κορονοϊός: Τέσσερις θάνατοι στην Νότια Κορέα, κανένας στην Κίνα

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 22 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, γεγονός που αυξάνει τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2 στη χώρα σε 10.613.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρέμεινε κάτω από τα 50 για όγδοη συναπτή ημέρα. Τα 11 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό. Το σύνολο αυτής της υποομάδας ασθενών έφθασε τους 967.

Διαπιστώθηκαν τέσσερις νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 229. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται σε 2,16%.

Στον αντίποδα, 141 ασθενείς βγήκαν από την καραντίνα μετά την πλήρη ανάρρωσή τους, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να ανέρχεται σε 7.757 ή το 73,1% ποσοστιαία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα των Κορεατικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), στη χώρα της νότιας Ασίας έχουν γίνει 538.000 διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι τώρα.

Κίνα: 46 κρούσματα και κανένα θάνατος

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 46 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη, τα 34 από τα οποία διαγνώστηκαν μεταξύ των ταξιδιωτών που φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Από τα υπόλοιπα 12 κρούσματα μετάδοσης εντός της χώρας, τα πέντε αναφέρθηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, τέσσερα στην Χεϊλονγκτζιάνγκ και τρία στο Πεκίνο.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, 76 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο χθες αφού αποθεραπεύθηκαν, ενώ ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 18 σε 95.

Ως τα μεσάνυχτα χθες τα κρούσματα που οι κινεζικές αρχές αποκαλούν «εισαγόμενα» — οι άνθρωποι που φθάνουν μολυσμένοι στη χώρα από το εξωτερικό — είχαν φθάσει τα 1.534. Εξ αυτών, 636 έχουν βγει από τα νοσοκομεία και 898 νοσηλεύονται, οι 46 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση. Δεν έχει υπάρξει ως τώρα κανένας θάνατος σε αυτή την υποομάδα ασθενών.

Συνολικά, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθαν ως τα μεσάνυχτα σε 82.341. Ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος (3.342).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter