Κορονοϊος – Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επαναλειτουργία του «Λοιμωδών Παθήσεων» (Photos)

Κορονοϊος – Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επαναλειτουργία του «Λοιμωδών Παθήσεων» (Photos)

Διαμαρτυρία, μετά… μουσικής, υπέρ της επαναλειτουργίας του πρώην Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων, γνωστού ως «Λοιμωδών Παθήσεων», πραγματοποίησαν το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, υγειονομικοί, κινήσεις και συλλογικότητες της πόλης, με σκοπό την λειτουργία του ως δομή περίθαλψης ασθενών με κορονοϊό.

Τύμπανα έπαιξαν στο προαύλιο του πρώην νοσοκομείου μέλη της ομάδας «Κρουστόφωνο», στην συγκέτρωση που πραγματοποιήθηκε στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το κτίριο.

«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία, ξεκινήσαμε μια καμπάνια και δεν θα σταματήσουμε» δήλωσε ο γιατρός του ΕΣΥ και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, Βαγγέλης Ευθυμιάδης και προσέθεσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει άμεση ανάγκη, οι εντατικές ξεχειλίζουν από ασθενείς με κορονοϊό, χειρουργεία αναβάλλονται. Το άνοιγμα του “Λοιμωδών” , όπως και κλειστών δομών υγείας, θα μπορούσε να δώσει ανακούφιση στην πόλη. Είναι πολιτική απόφαση, μπορεί να ανοίξει, όπως έκλεισε, με λίγα χρήματα, γιατί υπάρχουν μελέτες, τα μόνα που χρειάζονται είναι εξοπλισμός και προσωπικό».

Οι διαδηλωτές έκαναν «ανοιχτή συνέλευση» για τα επόμενα βήματα και προανήγγειλαν και νέες κινητοποιήσεις, στο πλαίσιο της καμπάνιας τους για την επαναλειτουργία του πρώην νοσοκομείου.

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter