Κορονοϊός: Θετικά αποτελέσματα για το εμβόλιο της Moderna κατά της Όμικρον

Κορονοϊός: Θετικά αποτελέσματα για το εμβόλιο της Moderna κατά της Όμικρον

Θετικά είναι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα για την τροποποιημένη εκδοχή του εμβολίου της Moderna κατά της παραλλαγής Όμικρον.

Όπως ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία, τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής μελέτης έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έλαβαν τη συνδυαστική βολή παρουσίασαν οκταπλάσια αύξηση στα αντισώματα που καταπολεμούν τον ιό ικανά να στοχεύουν τη συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Συγκεκριμένα, μία αναμνηστική δόση 50 μικρογραμμαρίων είχε ως αποτέλεσμα «μεγαλύτερη απόκριση αντισωμάτων κατά της παραλλαγής Ομικρον, έναν μήνα μετά την χορήγησή της, σε σχέση με το αρχικό εμβόλιο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Moderna.

Οι παρενέργειες της αναμνηστικής αυτής δόσης είναι συγκρίσιμες με εκείνες του αρχικού εμβολίου και ήταν καλά ανεκτό από τους 437 συμμετέχοντες στις δοκιμές, διευκρινίζει η εταιρεία, που προβλέπει ότι θα μελετήσει εκ νέου την ανοσολογική απόκριση 91 ημέρες μετά την χορήγηση.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ θα συγκροτήσει στο τέλος του Ιουνίου επιτροπή η οποία θα μελετήσει μία επικαιροποιημένη εκδοχή του εμβολίου, εν όψει μεγάλης εκστρατείας χορήγησης αναμνηστικών δόσεων εμβολίου το φθινόπωρο. Οι ειδικοί θα εξετάσουν αν το στέλεχος του ιού που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των σημερινών εμβολίων θα πρέπει να τροποποιηθεί, και αν ναι, ποια στελέχη θα πρέπει να επιλεγούν για το φθινόπωρο 2022.

Πηγή: Axios, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter