Κορονοϊός: Την ερχόμενη εβδομάδα οι κυβερνητικές αξιολογήσεις για πιθανή άρση του lockdown

Κορονοϊός: Την ερχόμενη εβδομάδα οι κυβερνητικές αξιολογήσεις για πιθανή άρση του lockdown

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η συζήτηση για την πιθανότητα άρσης του lockdown, η οποία θα γίνει σταδιακά, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. ότι παραμένουν υψηλά τα νέα κρούσματα κορονοϊού σε Αττική (582) και Θεσσαλονίκη (673), ενώ καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε περιοχές όπως η Μαγνησία (108), η Πέλλα (107) και η Μαγνησία (105).

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας θερίζει ζωές», τόνισε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι θα ήταν «μεγάλο λάθος η οποιαδήποτε χαλάρωση».

Απαντώντας σε ερώτηση για την άρση του lockdown, ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε τα εξής: «Η άρση των lockdown απασχολεί τους πάντες. Με βάση τα δεδομένα της
επόμενης εβδομάδας, θα έχουμε πιο σαφή στοιχεία για το τι θα γίνει.
Σταδιακά και προσεκτικά, με απόλυτο σεβασμό στην επιδημιολογική
κατάσταση, θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για άρση του lockdown. Η πρόθεση
είναι να πάμε σε σταδιακή άρση. Σε κάθε περίπτωση όλα θα αξιολογηθούν
την επόμενη εβδομάδα. Ας μην κάνουμε πίσω όμως στην τήρηση των μέτρων».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, τοποθετήθηκε για το θέμα της επίταξης ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ, υπογραμμίζοντας ότι: «Προβλεπόταν ήδη και κατά το πρώτο κύμα η επίταξη. Η επίταξη είναι από τα τελευταία μας όπλα έναντι της πανδημίας. Υλοποιήσαμε αυτό το μέτρο στη Θεσσαλονίκη, ώστε να μη βρεθούμε προ εκπλήξεων. Υπήρχε ανάγκη για κλίνες COVID. Είχαν ξεκινήσει οι συζητήσεις καιρό», συμπληρώνοντας ότι:

«Χρειαζόμασταν επιπλέον κλίνες COVID. Υπήρχε διάσταση απόψεων με τις ιδιωτικές κλινικές και έτσι προσφύγαμε σε αυτό το μέτρο. Υπάρχουν συζητήσεις και για κέντρα αποκατάστασης. Επιλέγαμε όμως να μην χρησιμοποιήσουμε κέντρα αποκατάστασης γιατί θέλαμε να νοσηλεύσουμε ήπια περιστατικά. Και τα κέντρα αυτά δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό των ιδιωτικών κλίνικών. Όλα έγιναν με σχέδιο, αξιολογώντας τις ανάγκες που έχουμε και για να αποφύγουμε μια δυσμενή εξέλιξη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter