Κορονοϊός: Τι δήλωσε ο Τσιόδρας για ουρές σε σούπερ μάρκετ, καπνιστές και παχύσαρκους

Κορονοϊός: Τι δήλωσε ο Τσιόδρας για ουρές σε σούπερ μάρκετ, καπνιστές και παχύσαρκους

Στη σημερινή του συνέντευξη Τύπου ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. έκανε ειδική αναφορά τόσο στις ουρές των σούπερ μάρκετ όσο και στους καπνιστές.και στο τι πρέπει να αλλάξει τις επόμενες ημέρες. 

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις τεράστιες ουρές σε αρκετά σούπερ μάρκετ είπε:

«Όλα αυτά ευνοούν τη μετάδοση. Έχουμε πει να είναι μέχρι 5 άτομα στην ουρά. Να τηρούνται αποστάσεις ασφάλειας πάνω από 1 μέτρο, καλύτερα 2.» Τα σούπερ μάρκετ δεν θα κλείσουν όποτε ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί ότι δεν θα βρίσκει τρόφιμα ανέφερε και πρόσθεσε: «Το θέμα το ζητήσαμε και σήμερα στην επιτροπή και θα το ξαναδούμε. Ίσως θα βοηθούσε το διευρυμένο ωράριο. Θα δούμε»

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας έκανε για μια ακόμη φορά λόγο για την ατομική ευθύνη και είπε ότι ο αυτοπεριορισμος παραμένει το πιο σημαντικό μέτρο για την αποφυγή εξάπλωσης του ιού.

Συνέστησε προσοχή στους καπνιστές, καθώς είπε ότι κινδυνεύουν περισσότερο από άλλους να προσβληθούν από τον κορονοϊό, αλλά όχι απαραίτητα να νοσήσουν βαρύτερα, ενώ δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν ότι οι παχύσαρκοι είναι πιο εύκολο να προσβληθούν από τον ιό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter