Κορονοϊός: Τι ισχύει για τα Airbnb

Μπορεί η κυβέρνηση να αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου, μπορεί να απαγόρευσε τις μετακινήσεις στα νησιά πλην των μόνιμων κατοίκων, μπορεί να σκέφτεται να απαγορεύσει την κυκλοφορία, ωστόσο, για τα Airbnb δεν ισχύει καμία απαγόρευση.

Όπως σχολίασε το πρωί της Παρασκευής μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η αναστολή λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων εξήγησε ότι δεν αφορά τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb επειδή όπως είπε η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των δέκα ατόμων δεν τα αφορά γιατί είναι μεμονωμένα σπίτια με λίγους ανθρώπους, και τέτοιοι αριθμοί εντοπίζονται κυρίως στα ξενοδοχεία.

Φυσικά, στα Airbnb μπορούν να μείνουν και πάνω από δέκα άτομα σε ένα σπίτι αν διαθέτει τον αριθμό των κρεβατιών που το επιτρέπουν αλλά ίσως αποτελεί ψιλά γράμματα για την κυβέρνηση και τον κ. Θεοχάρη. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.