Κορονοϊός: Το Documento επιλέγει τη συνέπεια στην έγκριτη ενημέρωση των αναγνωστών του

Oι ημέρες που περνά και η χώρα μας είναι ιδιαίτερα κρίσιμες λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού. Πολλά ΜΜΕ επιλέγουν αντί να τηρήσουν τη βασική αρχή της αποστασιοποίησης και ουδετερότητας, αντί να ενημερώσουν έγκαιρα και έγκριτα τους αναγνώστες τους συμμετέχουν στην καλλιέργεια μαζικής υστερίας και φόβου με δραματοποιημένα ρεπορτάζ.

Το Documento και το documentonews.gr επιλέγει άλλο δρόμο. Κάνουμε ρεπορτάζ, έχουμε εικόνα και πληροφορίες για το τι συμβαίνει στα δημόσια νοσοκομεία, τα κρούσματα, στην αγορά, σε περιοχές που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από τον φονικό κορονοϊό.

Η ευθύνη της ενημέρωσης των πολιτών ανήκει στην Πολιτεία και τις υπηρεσίες της

Στο Documento και το documentonews.gr έχουμε αποφασίσει να μη δημοσιεύουμε πληροφορίες ευαίσθητες αλλά να περιμένουμε τις επίσημες διαύλους ενημέρωσης, το υπουργείο Υγείας, τους ειδικούς επιστήμονες.  

Σε αυτή την αρχή θα μείνουμε πιστοί ετούτες τις κρίσιμες και για την ποιότητα της ενημέρωσης στιγμές. 

Αυτό καλούμε να πράξουν και τα άλλα Μέσα Ενημέρωσης, έντυπα και διαδικτυακά. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.