Κορονοϊός: To κρίσιμο ταξίδι με γκρουπ του 66χρονου στο Ισραήλ που νοσηλεύεται στο Ρίο

Κορονοϊός: To κρίσιμο ταξίδι με γκρουπ του 66χρονου στο Ισραήλ που νοσηλεύεται στο Ρίο

Στο Ισράηλ είχε ταξιδέψει για θρησκευτική εκδρομή ο 66χρονος Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας που νοσηλεύεται στο Ρίο με κορονοϊό, όπως αποκάλυψε το documentonews.gr.

Το ταξίδι διήρκησε από τις 19 μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου. Μάλιστα τον 66χρονο συνόδευαν ακόμη 52 άτομα τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr κατάγονταν και από διπλανές περιοχές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κάποιοι από αυτούς εμφάνισαν κάποια συμπτώματα και ήδη έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν προβληθεί και οι ίδιοι από τον ιό. Σε κάθε περίπτωση όσοι ταξίδεψαν με το γκρουπ και ήρθαν σε επαφή με τον 66χρονο καλό θα ήταν να απευθυνθούν στις αρμόδιες αρχές το συντομότερο δυνατόν.

Η διαδρομή του ασθενή

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ο 66χρονος πήγε στα τακτικά ιατρεία του νοσοκομείου της Αμαλιάδας το βράδυ της περασμένης Κυριακής, φορώντας προστατευτική μάσκα, ενώ φέρεται να ενημέρωσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ότι είχε ταξιδέψει σε χώρες στις οποίες υπήρχαν κρούσματα του κορονοϊού.

Δεδομένου ότι στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας δεν υπάρχει δωμάτιο αρνητικής πίεσης, ο ασθενής μεταφέρθηκε σε μονόκλινο στην παθολογική κλινική. Φαίνεται ωστόσο πως ήρθε σε επαφή με άλλους ασθενείς και βέβαια με γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι τον επισκέπτονταν στον δωμάτιο όπου νοσηλευόταν φορώντας μάσκα και γάντια, αλλά χωρίς την απαραίτητη για τον κορονοϊό ειδική στολή.

Ο ασθενής παρέμεινε στην Αμαλιάδα για μια νύχτα, και το πρωί της Καθαράς Δευτέρας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ως ύποπτο κρούσμα. Ωστόσο, όπως καταγγέλλεται στο documentonews.gr, δεν μεταφέρθηκε σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης που υπάρχει στο εν λόγω νοσοκομείο, αλλά επίσης στην παθολογική κλινική όπου για μια ακόμη φορά ήρθε σε επαφή με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Διαβάστε επίσης

Με ευθύνη του ΕΟΔΥ ξέφυγε ο κορονοϊός σε Ηλεία και Αχαΐα – Είχε ενημερωθεί από την Κυριακή αλλά το κράταγε μυστικό

Κορονοϊός: Σε καραντίνα γιατροί και προσωπικό του νοσοκομείου του Ρίου – Η διαδρομή του ένατου κρούσματος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter