Κορονοϊός: Το Πεκίνο δίνει έγκριση επείγουσας χρήσης για θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

Κορονοϊός: Το Πεκίνο δίνει έγκριση επείγουσας χρήσης για θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

Η Εθνική Διοίκηση Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας χορήγησε την Τετάρτη έγκριση επείγουσας ανάγκης για την πρώτη εξειδικευμένη θεραπεία της χώρας κατά του Covid-19, η οποία βρέθηκε σε κλινικές δοκιμές ότι μειώνει σημαντικά τις νοσηλείες και τους θανάτους ασθενών υψηλού κινδύνου.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο δίνουν το πράσινο φως στις θεραπείες ιδιαίτερα για ομάδες υψηλού κινδύνου, εν μέσω ανησυχιών για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον. Η Κίνα αντιμετωπίζει επίσης έναν αυξανόμενο αριθμό μελετών που δείχνουν ότι τα εμβόλιά της έχουν χαμηλότερα ποσοστά αποτελεσματικότητας από πολλά από αυτά που κατασκευάζονται στο εξωτερικό.

Ένα μονοκλωνικό αντίσωμα είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που προσκολλάται στην πρωτεΐνική ακίδα του κορωνοϊού, μειώνοντας την ικανότητά της να εισέρχεται στα κύτταρα του σώματος. Η θεραπεία περιλαμβάνει έναν συνδυασμό δύο φαρμάκων, που χορηγούνται μέσω ενέσεων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη αντιμετώπιση ορισμένων περιπτώσεων που κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε σοβαρότερα, ανέφερε η αρχή φαρμάκων. Αναπτύχθηκε από κοινού από το Πανεπιστήμιο Τσίνγκχουα του Πεκίνου, το Τρίτο Λαϊκό Νοσοκομείο της Σέντζεν και το εργαστήριο Brii Biosciences.

Δοκιμαστικά δεδομένα έδειξαν ότι η συνδυαστική θεραπεία θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κατά περίπου 80%, ανέφερε το Πανεπιστήμιο Τσίνγκχουα σε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αργά την Τετάρτη. Μια αναφορά των κρατικών μέσων ενημέρωσης τον περασμένο μήνα πρόσθεσε ότι η θεραπεία έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί σε τοπικές εξάρσεις.

Η Κίνα είναι η τελευταία που ενέκρινε παρόμοιες θεραπείες για τον Covid-19, με τις βρετανικές ρυθμιστικές αρχές την περασμένη εβδομάδα να εγκρίνουν επίσης θεραπεία με αντισώματα. Οι υγειονομικές αρχές της ΕΕ έχουν εγκρίνει επίσης χάπια για επείγουσα χρήση που περιλαμβάνουν αντι-ιικά φάρμακα που επιβραδύνουν την ασθένεια μειώνοντας την ικανότητα αναπαραγωγής του ιού εντός του σώματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter