Κορονοϊός: Τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα – Ξανά βήματα πίσω για λιανεμπόριο και σχολεία;

Κορονοϊός: Τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα – Ξανά βήματα πίσω για λιανεμπόριο και σχολεία;

Ένα ακόμα πισωγύρισμα είναι έτοιμη να κάνει η κυβέρνηση, καθώς o αριθμός των νέων κρουσμάτων, αλλά και η παρουσία μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού εντείνουν τον προβληματισμό.

Ενώ η απόφαση για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα ήταν ειλημμένη, φαίνεται πως όχι μόνο υπάρχουν ερωτηματικά για το αν πράγματι θα ανοίξουν αλλά γίνονται και σκέψεις για κλείσιμο των καταστημάτων και επαναφορά του click away.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα κρούσματα και σε μαθητές δημοτικού σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τις 150 οι σχολικές μονάδες που εντοπίστηκε θετικός κάποιος μαθητής.

Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής

Η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, αφού αυτά άγγιξαν τα 858 πανελλαδικά, χθες Τετάρτη σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ,  σήμανε αυτόματα συναγερμό, με τους επιδημιολόγους που μετέχουν στην Επιτροπή των ειδικών να συνέρχονται εκτάκτως σήμερα στις 7 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη, προκείμενου να επανεξετάσουν την απόφαση ανοίγματος των Γυμνασίων και των Λυκείων, αλλά και να συνεκτιμήσουν την τρέχουσα εικόνα της πανδημίας στη χώρα. 

«Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες -με τα νούμερα που βλέπω- να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια τουλάχιστον Αττική. Βέβαια αν η Αττική μπει στο “κόκκινο” δεν θα ανοίξουν όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας» ανέφερε χθες μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει το click away στην αγορά. «Αυτά θα δούμε αύριο. Θα γίνει έκτακτη εκτίμηση της κατάστασης από τους επιδημιολόγους για να δούμε πού βρισκόμαστε».

«Όλα βρίσκονται στο τραπέζι και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί» απάντησε από μέρους του ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος. 

Ανησυχία για την Αττική

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι όμως η κατάσταση στην Αττική η οποία φλερτάρει με το [κόκκινο»,  «Η Αττική αυτή τη στιγμή φλερτάρει με την κόκκινη κατάσταση» επισήμανε ο κ. Σύψας ενώ στις χθεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «ιδιαίτερα μας προβληματίζουν λόγω των νέων κρουσμάτων, αλλά και της αυξητικής τάσης που παρουσιάζουν, οι Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας, Εύβοιας, Αχαΐας και φυσικά η Αττική, κυρίως ο Βόρειος, ο Ανατολικός και ο Κεντρικός Τομέας».

Οι ειδικοί είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί μετά τον εντοπισμό μεταλλάξεων του ιού που τον καθιστούν πιο μεταδοτικό και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο ερευνάται η εκτεταμένη διασπορά του ιού στην Αττική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter