Κορονοϊός-Τσιόδρας: Δραματική εκτίμηση ότι «θα αυξηθούν οι διασωληνωμένοι» - 35 νέα κρούσματα, 98 απροσδιόριστης προέλευσης

«Αναμένουμε αύξηση κρουσμάτων και αύξηση των διασωληνομένων » είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοιό κ Τσιόδρας " Πριν από 24 ημέρες η Ιταλία είχε 10 νεκρούς και 322 επιβεβαιωμένα κρούσματα" είπε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλίας .

Στην ενημέρωση του Σαββάτου ανακοινώθηκαν 35 νέα κρούσματα που ανεβάζουν το σύνολο στα 530 συνολικά στην Ελλάδα εκ των οποίων τα 100 νοσηλεύονται ενώ 18 είναι διασωληνωμένοι . Τα 98 κρούσματα είναι απροσδιόριστης προέλευσης. Στην Αθήνα εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα, ενώ έχουν εξεταστεί συνολικά 8000 δείγματα. Συνολικά έχουν χάσει την ζωή τους 13 άνθρωποι εκ των οποίων οι 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ενώ ο 13ος ήταν άνω των 80 ετών και όλοι ήταν άνδρες εκτός από μια γυναίκα 93 ετών .όπως ανακοίνωσε ο κ Τσίοδρας ο μέσος όρος των ανθρώπων που κατέληξαν ήταν τα 76 έτη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο μόνο το τελευταίο 24ώρο έχουν καταγραφεί περισσότερες από 35.000 νέες περιπτώσεις της νόσου σε 186 χώρες του κόσμου όπου συνολικά έχουν καταγράψει περισσότερο 287.000 κρούσματα και 12.000 θανάτους

Ποιοι νοσηλεύονται

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται το 79 % έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα το 54% είναι άνδρες και το 47% του συνόλου των νοσηλευομένων είναι άνω τον 65 ετών .

Ποιοι νοσούν- κινδυνεύουν οι καπνιστές

Στις ηλικίες 18-64 ετών είναι το 15% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ σταδιακά προκύπτουν κάποια πειραματικά δεδομένα που δείχνουν πως οι καπνιστές κατά κάποιο τρόπο έχουν αυξημένα επίπεδα του υποδοχέα και τα αναλογία περισσότερες «πόρτες» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ Τσιόδρας για είσοδο του ιού στο οργανισμό τους και εξήγησε ότι «ακόμα και οι υγιείς καπνιστές χωρίς χρόνια νοσήματα φαίνεται να έχουν υψηλότερη συχνότητα αναπνευστικών λοιμώξεων και αυξημένη σοβαρότητα των συμπτωμάτων όταν μολύνονται

Μάσκες υψηλής προστασίας

Για διαδικασίες ιατρικές που προξενούν υψηλό αριθμό αεροσταγονιδίων φυλάσσονται οι μάσκες υψηλής προστασίας είπε ο κ Τσιόδρας και εξήγησε ότι οι υπόλοιποι επαγγελματίες υγείας μπορούν να φοράνε με υψηλή ασφάλεια την απλή χειρουργική μάσκα .Αυτό διαβεβαίωσε και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης νοσημάτων .

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.