Κορονοϊός – Τζανάκης: Αν δεν πέσουν οι θάνατοι, θα πρέπει να ψαχτούμε (Video)

Κορονοϊός – Τζανάκης: Αν δεν πέσουν οι θάνατοι, θα πρέπει να ψαχτούμε (Video)

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για ακόμα μία φορά ο Νίκος Τζανάκης εκφράζοντας την εκτίμησή του πως αυτή τη βδομάδα οι θάνατοι από κορονοϊό θα μειωθούν. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως αν δε συμβεί αυτό: «θα πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι συμβαίνει από πλευράς επιδημιολογικών δεδομένων».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως αν δεν σημειωθεί κάμψη στον αριθμό των θανάτων θα πρέπει να εξεταστεί τι ακριβώς χαρακτηρίζει τα κρούσματα, οι ηλικίες τους, οι συνοσηρότητες, ίσως τα στοιχεία ανά περιφέρεια και ανά νοσοκομείο.

Επίσης, εκτίμησε πως στους 300.000 «αμετανόητους» που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί οφείλονται σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας ο μεγάλος αριθμός των θυμάτων από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας.

Πρόσθεσε πως θα πρέπει να προστεθούν και οι περίπου 250.000 που έτρεξαν τώρα να εμβολιαστούν και ακόμη δεν είναι οχυρωμένοι ανοσολογικά, καθώς χρειάζεται να περάσει ένας μήνας από τον εμβολιασμό τους για να προστατευτούν. Ο καθηγητής εξήγησε ότι στην Ιταλία οι θάνατοι είναι 63 ανά 100.000 και στην Πορτογαλία 45 ανά 100.000 ενώ στην Ελλάδα έχουμε 95 θανάτους ανά 100.000.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter