Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Άνοιγμα σχολείων χωρίς μάσκες με… αστερίσκο (Video)

Κορονοϊός – Βασιλακόπουλος: Άνοιγμα σχολείων χωρίς μάσκες με… αστερίσκο (Video)

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, όσον αφορά το πανδημικό επίπεδο, αναμένεται να κυλήσει ο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας μίλησε το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο, επισημαίνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης όσον αφορά την πανδημία, γεγονός που επιτρέπει στους ειδικούς να αναφέρουν ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει «χωρίς προβλήματα και σε πρώτη φάση χωρίς τη χρήση μάσκας».

«Ωστόσο πρέπει να υπάρχει ένας αστερίσκος. Αν ένας εκπαιδευτικός ανήκει σε ευπαθή ομάδα, δεν του απαγορεύει κανείς να φοράει. Αν σε μια περιοχή της χώρας υπάρχει τοπική έξαρση, θα μπορούσε κανείς να συστήσει να υπάρχουν μάσκες. Θα πάμε σε στοχευμένα μέτρα, εκεί που υπάρχει το πρόβλημα», επεσήμανε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Παράλληλα, δεν αναμένεται να τεθεί ζήτημα υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας στους υπόλοιπους εσωτερικούς χώρους, εκτός εάν υπάρξει νέο πανδημικό κύμα, τα οποίο θα αναγκάσει τους ειδικούς να εισηγηθούν εκ νέου λήψη εντατικών μέτρων πρόληψης.






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter