Κορονοϊός: Χαλάρωση από σήμερα των μέτρων με το ΕΣΥ να ασφυκτιά – Τι αλλάζει σε εστίαση και διασκέδαση

Κορονοϊός: Χαλάρωση από σήμερα των μέτρων με το ΕΣΥ να ασφυκτιά – Τι αλλάζει σε εστίαση και διασκέδαση

Επιστροφή από σήμερα Δευτέρα της μουσικής και κανένας περιορισμός στο ωράριο για την εστίαση ενώ οι ειδικοί εκφράζουν τις αμφιβολίες και τις ανησυχίες τους για την χαλάρωση αυτή, αφού μπορεί ο επιδημιολογικός δείκτης των κρουσμάτων να έχει υποχωρήσει ωστόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων παραμένει στα ύψη.

Τα νοσοκομεία συνεχίζουν λειτουργούν στο  «κόκκινο» ωστόσο, η κυβέρνηση αποφάσισε την πλήρη χαλάρωση σε ό,τι αφορά τη μουσική στη λειτουργία της εστίασης και της ψυχαγωγίας που επιστρέφει, αλλά και στο ωράριο που ελευθερώνεται.

Από σήμερα, λοιπόν, Δευτέρα το ωράριο στην εστίαση και τη διασκέδαση θα είναι ελεύθερο, ενώ επανέρχεται η μουσική. Ωστόσο, παραμένει ο περιορισμός απαγόρευσης των ορθίων και επιτρέπονται μόνο καθήμενοι. Παράλληλα, μένουν ως έχουν και τα υπόλοιπα μέτρα, όπως οι περιορισμοί στις αθλητικές δραστηριότητες και η χρήση μασκών αυξημένης προστασίας σε σούπερ μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και από το προσωπικό της εστίασης. Θα επανεξεταστεί την καινούρια εβδομάδα η αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα και στις άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Αναλυτικά τι ισχύει από σήμερα

Εστίαση

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που έχει δημοσιευτεί με τα νέα μέτρα, για την εστίαση προβλέπονται τα εξής:

  • Σε κάθε τραπέζι μπορούν να κάθονται μέχρι έξι άτομα.
  • Οι κατάλογοι θα πρέπει να απολυμαίνονται κάθε φορά που αλλάζει πελάτες το τραπέζι.
  • Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τηρουμένων των προδιαγραφών από το προσωπικό, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση μέσα στο μαγαζί.
  • Ειδικά το προσωπικό φοράει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).

Διασκέδαση

  • Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, τηρουμένων των προδιαγραφών από το προσωπικό, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση μέσα στο μαγαζί. Ειδικά το προσωπικό πρέπει να φοράει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).
  • Σε κάθε τραπέζι μπορούν να κάθονται μέχρι έξι άτομα.
  • Οι μουσικοί πρέπει να τηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενός μέτρου.
  • Οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές πρέπει να παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και να μην «μπερδεύονται» με το κοινό στα τραπεζοκαθίσματα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter