Κορονοϊός: Ξανά στο τραπέζι η υποχρεωτική χρήση μάσκας

Κορονοϊός: Ξανά στο τραπέζι η υποχρεωτική χρήση μάσκας

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων εβδομάδων, με το νέο πανδημικό κύμα να εξαπλώνεται όπως φαίνεται και από τους σχετικούς δείκτες σε κρούσματα και διασωληνωμένους ασθενείς.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Δευτέρας, όταν και ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ, ο οποίος έφτασε εκ νέου σε τριψήφιο επίπεδο (102).

Τα εν λόγω δεδομένα φαίνεται ότι φέρνουν ξανά στο τραπέζι των συζητήσεων την επιστροφή της υποχρεωτικότητας όσον αφορά τη χρήση μάσκας. Σε τοποθέτησή του στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, σημείωσε ότι δεν γίνεται να αφεθεί ανεξέλεγκτη η κατάσταση.

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν θα ληφθεί κανένα μέτρο εάν δούμε ότι αυτό δεν τηρείται. Δεν θα αφήσουμε την κατάσταση ανεξέλεγκτη, διότι ξέρετε, δεν είναι μόνο το αν θα γεμίσουν ή δε θα γεμίσουν τα νοσοκομεία και οι εντατικές. Είναι το θέμα ανθρώπινων απωλειών», τόνισε, συμπληρώνοντας τα εξής:

«Εγώ δεν καταλαβαίνω τον άνθρωπο που μπαίνει σε ένα αεροπλάνο που είναι ασφυκτικά γεμάτο και δε φορά μάσκα τι μπορεί να σκέφτεται εκείνη την ώρα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Νίκου Καπραβέλου. Ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου, ανέφερε ότι τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα «επιβεβαιώνουν μόνο ένα ποσοστό της πραγματικότητας», κάνοντας μάλιστα έκκληση ώστε«να μην πληρώσουμε σε ζωές την καλή πορεία του τουρισμού».

«Πληρώνουμε τη μεγάλη χαλάρωση των μέτρων τη στιγμή που η πανδημία και ο ιός δείχνει τη δυναμική του με μία παραλλαγή, την Ο5, που χτυπάει και το κατώτερο αναπνευστικό», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος, τονίζοντας ότι ήταν λάθος η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter