Κορονοϊός-Ξανθός: Ενισχύστε τη δημόσια υγεία, βάλτε οριστικά στην άκρη τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ

Κορονοϊός-Ξανθός: Ενισχύστε τη δημόσια υγεία, βάλτε οριστικά στην άκρη τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να βελτιώσει τα αντανακλαστικά του, τόνισε σε παρέμβασή του ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Ρεθύμνου, Ανδρέας Ξανθός, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή “Ακραία Φαινόμενα”.

Ο κ. Ξανθός μεταξύ άλλων ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε:

– Ενίσχυση ΤΩΡΑ των μέτρων ατομικής προστασίας του προσωπικού του ΕΣΥ. Οι νέες προμήθειες σε μέσα ατομικής προστασίας και υγειονομικό υλικό να προωθηθούν άμεσα και με ορθολογικό τρόπο στις δομές του ΕΣΥ.

– Επιτάχυνση της διαδικασίας στελέχωσης του ΕΣΥ απέναντι στην πανδημία. Οι 2.000 προσλήψεις που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας πρέπει να προχωρήσουν πολύ πιο γρήγορα, αξιοποιώντας το διαφανές και ευέλικτο σύστημα προσλήψεων επικουρικού προσωπικού. Υπάρχουν ήδη έτοιμες λίστες υποψηφίων ανά ειδικότητα και ανά υγειονομική περιφέρεια

– Αύξηση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ, με την τοποθέτηση επιπλέον νοσηλευτικού προσωπικού και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων και του ιδιωτικού τομέα.

– Αξιοποίηση δημόσιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, ΤΟΜΥ, Περιφερειακά Ιατρεία). Πλήρης αξιοποίηση της χωρητικότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας με λειτουργική ενσωμάτωση όλων των περιφερειακών δομών του ΕΣΥ στην αντιμετώπιση της πανδημίας, προκειμένου να αποσυμφορηθούν και τα κεντρικά νοσοκομεία της χώρας.- 

– Μακροχρόνιο σχεδιασμό προσλήψεων με άμεση προκήρυξη 4000 θέσεων μέσα στο 2020. Μόνιμες Προσλήψεις που θα λειτουργήσουν και ως κίνητρο για όσους κληθούν να ενισχύσουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το ΕΣΥ.

«Ο ρόλος του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας έχει βάλει στην άκρη, ελπίζουμε οριστικά, τα όποια σχέδια ιδιωτικοποίησής του. Η επένδυση στο δημόσιο σύστημα υγείας μπορεί να είναι την επόμενη μέρα της πανδημίας, πραγματική παρακαταθήκη για την κοινωνία». κατέληξε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter