Κορονοϊός: Ξεκινά ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Κορονοϊός: Ξεκινά ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ

Λίγο πριν συμπληρωθούν δύο εβδομάδες από τον ερχομό των πρώτων εμβολίων στην Ελλάδα και αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να εμβολιάσει πρώτα στελέχη, συγγενείς και φίλους, από σήμερα, Δευτέρα ξεκινάει ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σήμερα προστίθενται 42 νέα νοσοκομεία στα εννιά νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά. Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Η εκτίμηση, δε, με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής είναι ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter