Κορονοϊός: Ξεκίνησε το ταξίδι των εμβολίων στην ΕΕ – Το βίντεο που ανέβασε η Κομισιόν

Κορονοϊός: Ξεκίνησε το ταξίδι των εμβολίων στην ΕΕ – Το βίντεο που ανέβασε η Κομισιόν

Ξεκίνησε η αποστολή εμβολίων κατά του κορονοϊού προς τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να είναι όλα έτοιμα για τους εμβολιασμούς που θα ξεκινήσουν στις 27 Δεκεμβρίου.

Σε tweet της στις 24 Δεκεμβρίου η Κομισιόν με ένα βίντεο που δείχνει τα εμβόλια της Pfizer να συσκευάζονται, αναφέρει:

«Αφού πακετάραμε προσεκτικά τις δόσεις των προσφάτως εγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, έφυγαν για τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», σημειώνει στο μήνυμά της η Κομισιόν και προσθέτει: «Αυτά τα εμβόλια θα φτάσουν σύντομα στους προορισμούς τους για να χρησιμοποιηθούν κατά τις «Μέρες Εμβολιασμού της ΕΕ» στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου».

Η ανάρτηση συνοδεύεται και από βίντεο της επιχείρησης με την μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer-BioNTech από την βελγική μονάδα παραγωγής στο Πουρς προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία γίνεται με άκρα μυστικότητα. Φορτηγά ψυγεία φορτωμένα με τις παρτίδες των εμβολίων ξεκινούν από το εργοστάσιο της Pfizer και αναχωρούν υπό αστυνομική συνοδεία προς κατευθύνσεις που δεν αποκαλύπτονται. Τα μέσα ενημέρωσης κρατούνται σε απόσταση, ώστε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων κατά της Covid-19 να γίνει με την μυστικότητα που επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας.

«Είμαι συγκινημένη να βλέπω τα πρώτα εμβόλια που εστάλησαν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, ταυτόχρονα. Σε λίγες ημέρες οι πρώτοι Ευρωπαίοι θα έχουν εμβολιαστεί. Σύντομα θα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια για όλους. Μαζί θα ξεπεράσουμε την πανδημία» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορήγησε υπό όρους άδεια κυκλοφορίας (CMA) για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, καθιστώντας το το πρώτο εμβόλιο COVID-19 εγκεκριμένο στην ΕΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter