Κορονοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Σε ποιους θα χορηγούνται

Κορονοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια – Σε ποιους θα χορηγούνται

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά του κορονοϊού σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Μαρία Θεοδωρίδου.  Μάλιστα, όπως ανέφερε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με τα εν λόγω εμβόλια έχει ήδη ανοίξει.

Η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα γίνεται εμβολιασμός μόνο ως αναμνηστική δόση και δεν θα κάνει κάποιος που παραμένει μέχρι σήμερα ανεμβολίαστος. Επίσης, τα επικαιροποιημένα εμβόλια θα πρέπει να χορηγηθούν τρεις μήνες μετά από νόσηση. Τα εμβόλια γίνονται ανεξάρτητα από το είδος του εμβολίου που έγινε στον βασικό εμβολιασμό.

Αύριο Τρίτη στην αρμόδια Επιτροπή θα γίνει η τελική συζήτηση για τις ομάδες στις οποίες θα πρέπει να χορηγηθούν τα εν λόγω εμβόλια, ωστόσο η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι τα εμβόλια αυτά θα χορηγούνται σε

  • όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών.
  • άτομα ηλικίας 12 – 15 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου,
  • επαγγελματίες υγείας και
  • φροντιστές ατόμων

Πρόκειται για εμβόλια που στηρίζονται στην MRNA έκδοση και με βάση τις κλινικές μελέτες που έχουν ήδη διεξαχθεί, με την χορήγησή τους αυξάνονται τα αντισώματα που καταπολεμούν τις νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter