Κορονοϊός: «Ξεμπλοκάραμε» λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία από τα λύματα της Θεσσαλονίκης

Κορονοϊός: «Ξεμπλοκάραμε» λέει ο πρύτανης του ΑΠΘ – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία από τα λύματα της Θεσσαλονίκης

«Ξεμπλοκάραμε» αλλά δεν είναι ώρα για εφησυχασμό, τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊώννου, με γνώμωνα τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που έγιναν από τη διεπιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, που αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής και την εξέλιξη στο «μέτωπο» του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Real FM Θεσσαλονίκης, ο κ. Παπαϊωάννου, είπε πως η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%. Αυτό σημαίνει πως η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα -ενώ είχε οριζοντιωθεί για περίπου επτά μέρες με τον πρύτανη να «χτυπά» τότε τον «κώδωνα» του κινδύνου- τώρα καταγράφει πτώση.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, βρισκόμαστε στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου ενώ προέβλεψε πως η εξέλιξη αυτή θα  αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων μέχρι την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα ενώ σημείωσε πως τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα κινείται σταθερά κάτω από τα 400 ημερησίως.

«Ναι μεν πάμε καλύτερα αλλά δεν εφησυχάζουμε», είπε ο κ. Παπαϊωάννου προσθέτοντας πως «δεν είμαστε στο επίπεδο εκείνο που θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε την οποιαδήποτε άρση του όποιου μέτρου».

Με πληροφορίες από: GRTimes.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter