Κορονοϊός: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα κρούσματα στην Ισπανία

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα κρούσματα στην Ισπανία

Η Ισπανία, μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία της Covid-19, ξεπέρασε σήμερα το ψυχολογικό όριο των 500.000 διαγνωσμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Από την έναρξη της πανδημίας, η χώρα των 47 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 525.549 κρούσματα, δηλαδή σχεδόν διπλάσια από εκείνα της Γαλλίας ή της Ιταλίας, με βάση μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Η Ισπανία είναι η πρώτη χώρα της δυτικής Ευρώπης που ξεπερνά αυτό το όριο.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες οι νέες μολύνσεις φτάνουν τις 7-8.000 καθημερινά, κατά μέσο όρο. Το ένα τρίτο από αυτές εντοπίζονται στη Μαδρίτη, το επίκεντρο της πανδημίας, όπως ήταν και την άνοιξη.

Το τελευταίο διάστημα, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται μεταξύ ανθρώπων νέων σε ηλικία, οι οποίοι συχνά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, λόγω του ισχυρού ανοσοποιητικού τους. Οι θάνατοι παραμένουν πολύ κάτω από τους σχεδόν 800 που καταγράφονταν καθημερινά το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου. Σε αντίθεση με εκείνη την περίοδο και την αύξηση των κρουσμάτων, τα νοσοκομεία διαθέτουν πλέον αρκετές κλίνες για να καλύψουν όλους τους ασθενείς με Covid-19.

Τη Δευτέρα οι αρχές ανακοίνωσαν οκτώ θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 29.516.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter