Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί – Έκτακτη δανειοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί – Έκτακτη δανειοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες

Άλλοι 108 ασθενείς υπέκυψαν εν μέσω της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός σε όλη την κινεζική επικράτεια ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 10ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αυξάνει το σύνολο των θυμάτων ως χθες σε 1.016, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας σήμερα.

Αναφέρθηκαν 2.478 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του 2019-nCoV σε όλη τη χώρα, αριθμός συγκριτικά χαμηλότερος από τα 3.062 επιβεβαιωμένα κρούσματα της Κυριακής, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί με εργαστηριακές εξετάσεις ότι προσβλήθηκαν από τον νέο ιό ανήλθε σε 42.638, πάντα κατά τα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Οι 103 θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ενώ από έναν ανέφεραν οι υγειονομικές αρχές στο Πεκίνο, στην Τιαντζίν, στη Χεϊλονγκτζιάνγκ, στην Ανχούι και στη Χενάν.

Συνολικά 3.996 ασθενείς έχουν ανανήψει και έχουν λάβει εξιτήριο από τα νοσοκομεία, εκ των οποίων 716 χθες Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Σύμφωνα με την επαρχιακή επιτροπή υγείας στη Χουμπέι, είχαν επιβεβαιωθεί ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας συνολικά 31.728 κρούσματα της επιδημίας που προκαλεί ο 2019-nCoV και 974 θάνατοι στη Χουμπέι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επαρχιακής επιτροπής, ο δείκτης θνησιμότητας του ιού ανέρχεται σε 3,07%.

ΗΠΑ: Πρώτο επιβεβαιωμένο νέο κρούσμα στο Σαν Ντιέγκο

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας επαληθεύτηκε στο Σαν Ντιέγκο, στην πολιτεία Καλιφόρνια. Πρόκειται για έναν από τους επιβάτες στην πρώτη πτήση με την οποία επαναπατρίστηκαν Αμερικανοί από την πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι και εστία της μόλυνσης του 2019-nCoV και έχουν τεθεί έκτοτε σε απομόνωση στη στρατιωτική βάση Μιραμάρ, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό 10News, που επικαλέστηκε Αμερικανό αξιωματούχο ενήμερο για το κρούσμα.

Κρούσματα σε Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Νότια Κορέα, Χονγκ Κονγκ·

Οι υγειονομικές αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορονοϊού — πρόκειται για ένα βρέφος ηλικίας τριών μηνών — με το σύνολο των ασθενών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 15.

Το παιδί πιστεύεται ότι μολύνθηκε από τη γιαγιά του, η οποία επαληθεύτηκε ότι είναι φορέας του 2019-nCoV την 9η Φεβρουαρίου, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το 33 επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού, τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της Νότιας Κορέας τον εντοπισμό του 28ου κρούσματος, μιας 30χρονης κατοίκου Κίνας, ενώ οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εντόπισαν τέσσερα πρόσωπα, ενοίκους πολυώροφου κτιρίου 35 διαμερισμάτων που εκκενώθηκε εσπευσμένα, με συμπτώματα του ιού. Οι ένοικοι των 23 από τα 35 νοικοκυριά εστάλησαν σε κέντρα καραντίνας.

Τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν εξάλλου τον εντοπισμό νέου κρούσματος στην Καλιφόρνια, του 13ου στη χώρα, ενός προσώπου σε καραντίνα σε στρατιωτική βάση μετά τον επαναπατρισμό του από την Ουχάν.

Έκτακτη δανειοδότηση για την κάλυψη αναγκών από την Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας

Η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κίνας (CDB) προχώρησε στη διάθεση έκτακτων δανείων οικονομικού ύψους 20,4 δισεκατομμυρίων γουάν (περίπου 2,92 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού (NCP).

Τα δάνεια αυτά προσφέρονται κυρίως προς τις επιχειρήσεις στον βιομηχανικό τομέα, αλλά και για την αγορά υλικών πρόληψης και ελέγχου.

Παράλληλα, οι δανειοδοτήσεις αυτές καλύπτουν τα υλικά καθημερινών αναγκών των κατασκευαστών των δύο αυτοσχέδιων νοσοκομείων που κατασκευάστηκαν για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης από την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην πόλη Ουχάν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter