Κορονοϊός: «Ξεχάστηκαν» στην Κοζάνη και δήλωσαν κρούσματα από το Νοέμβριο

Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 53 κρούσματα στο νομό Κοζάνης, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός. Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα prlogos.gr υπάρχει εξήγηση για το νούμερο αυτό.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ στους δημάρχους που φτάνει καθημερινά ήταν 21 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης και στους πέντε δήμους. Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα υπόλοιπα τουλάχιστον 32 κρούσματα είναι από το μήνα Νοέμβριο, που δεν είχαν προσμετρηθεί και προέρχονται από ιδιωτικά εργαστήρια της Πτολεμαΐδας. Μάλιστα αναφέρονται 50 συνολικά κρούσματα του Νοεμβρίου που δεν δηλώθηκαν στην ώρα τους με τα ερωτήματα που γεννιούνται να είναι εύλογα.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης θα ζητήσει ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ την Τέταρτη το πρωί. Τίθεται φυσικά η απορία γιατί δεν καταχωρήθηκαν έγκαιρα ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και ποιος είναι ο λόγος της καθυστέρησης. Σε κάθε περίπτωση γίνεται προσπάθεια να μην υπολογιστούν αυτά τα ετεροχρονισμένα κρούσμα στο συνολικό αριθμό εν αναμονή της άρσης του αυστηρού lockdown στους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Βοΐου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.