Κορονοϊός: Χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και στους άνω των 65 ετών

Κορονοϊός: Χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και στους άνω των 65 ετών

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, ότι επικαιροποιούνται οι συστάσεις για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και στις ηλικίες άνω των 65 ετών.

«Με τα νέα λοιπόν δεδομένα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επικαιροποιεί τις συστάσεις στη χώρα μας έτσι ώστε το εμβόλιο της Astrazeneca να χορηγείται σε όλες τις ηλικίες και στους άνω των 65 ετών. Αναμφίβολα η αποδοχή των εμβολίων είναι ικανοποιητική στη χώρα μας, αλλά ακόμα παραμένουν άτομα στις μεγάλες ηλικίες που δεν εμβολιάζονται», σημείωσε χαρακτηριστικά η Μαρία Θεοδωρίδου.

«Έπειτα από λεπτομερή και εμπεριστατωμένο έλεγχο, προέκυψε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, ανοσογόνο και αποτελεσματικό», υπογράμμισε για το εν λόγω εμβόλιο.

Στη συνέχεια, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι 747.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μία δόση, ενώ 373.000 έχουν κάνει και τις δύο δόσεις, με το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα να ανέρχεται στο 7.12%.

Όσο για την επικαιροποίηση των συστάσεων για το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι:  «Η εξέλιξη αυτή στηρίζεται στην δημοσίευση επιστημονικών δεδομένων και ήταν αναμενόμενη εξέλιξη για μας Είναι μια τακτική που ακολουθείται τις τελευταίες μέρες και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η διενέργεια εμβολιασμών με το εμβόλιο της Astrazeneca θα βοηθήσει σημαντικά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και θα αμβλύνει τις δυσκολίες».

Σε αναμονή για 1 εκατ. δόσεις από τη Pfizer

Για τις δόσεις που εκκρεμούν, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας τόνισε ότι σε επικοινωνία της κυβέρνησης με την Pfizer, απεστάλη πλάνο παραδόσεων για τον Απρίλιο. Η χώρα αναμένει από την συγκεκριμένη εταιρεία 1.071.000 δόσεις εμβολίων. «Τις επόμενες μέρες αναμένουμε το πλάνο παραδόσεων κι από τις άλλες εταιρείες. Σε επικοινωνία μας με την Johnson & Johnson, επιβεβαίωσε και προς εμάς και προς την ΕΕ τη δέσμευσή της για παράδοση των δόσεων που έχει συμφωνήσει για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, με τις παραδόσεις να ξεκινάνε μετά τα μέσα Απριλίου», συμπλήρωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter