Κορυδαλλός: Μπουλντόζες έριξαν και τον τοίχο των γυναικείων φυλακών (Photos)

Κορυδαλλός: Μπουλντόζες έριξαν και τον τοίχο των γυναικείων φυλακών (Photos)

Παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη και του δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα μια «συμβολική κατεδάφιση»: Αυτή του εξωτερικού τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού.

Παράλληλα παραδόθηκε στο Δήμο Κορυδαλλού, μια μεγάλη έκσταση, όπου θα δημιουργηθεί πνεύμονας πρασίνου και χώρος αναψυχής.

Όπως, επισημαίνει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωσή του, το έργο της κατεδάφισης είχε καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και με πρωτοβουλία του υπουργού επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες και έτσι ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση της περιοχής, την οποία έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής.

Τι έχει γίνει έως σήμερα – Το επόμενο βήμα:

Ήδη έως σήμερα έχουν κατεδαφιστεί τρεις πτέρυγες των φυλακών, ενώ μία από αυτές μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο δίπλα στην αίθουσα όπου διεξήχθη η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Από την κατεδάφιση των κτιρίων έχει απελευθερωθεί μία έκταση 10 στρεμμάτων, η οποία προβλέπεται – βάσει μελέτης του δήμου Κορυδαλλού – να διαμορφωθεί σε κοινόχρηστο χώρο αναψυχής, με εργασίες προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Σημειώνεται ότι το 2008, οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών μεταφέρθηκαν σε νέο κατάστημα του Ελαιώνα και δημοπρατήθηκε το έργο κατεδάφισης.

Το 2010 ξεκίνησε η πρώτη φάση της κατεδάφισης, ενώ στις 8 Νοεμβρίου του 2011, με απόφαση του τότε υπουργού Χάρη Καστανίδη, παραχωρήθηκαν στον δήμο Κορυδαλλού τα 10 στρέμματα των πρώην γυναικείων φυλακών.

Την 1η Οκτωβρίου 2013 με διάφορες προφάσεις «παγώνει» το έργο της κατεδάφισης, ενώ στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητά να ολοκληρωθεί η κατεδάφιση και η παραχώρηση της έκτασης στον δήμο.

Τον Μάρτιο του 2017 γίνεται επανέναρξη των εργασιών και η κατεδάφιση της τρίτης πτέρυγας.

Σήμερα η αυλαία έπεσε αφού κατεδαφίστηκε η μάντρα στην οδό Γρ. Λαμπράκη και έτσι παραδίδεται από το υπουργείο Δικαιοσύνης στον δήμο Κορυδαλλού η έκταση των 10 στρεμμάτων.

Στο χώρο πρόκειται να δημιουργηθεί ένα πρωτοποριακό πάρκο αναψυχής, με πράσινο, τεχνητή λίμνη, παιδικές χαρές, μονοπάτια για περίπατο, καθιστικά, εγκατάσταση WIFI.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2017.

Στις φωτογραφίες τα μηχανήματα σε ώρα εργασίας: 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter