Κορυφαία διεθνή ΜΜΕ αφιερώνουν ρεπορτάζ στη δίωξη Μαρινάκη (Photos)

Κορυφαία διεθνή ΜΜΕ αφιερώνουν ρεπορτάζ στη δίωξη Μαρινάκη  (Photos)

Μπορεί τα ελληνικά ΜΜΕ να μην έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση Noor 1 με τους 2,1 τόνους ηρωίνης αλλά στην Ευρώπη βρήκε περίοπτη θέση στα διεθνή ΜΜΕ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν τα διεθνή ΜΜΕ για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού αλλά και της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Με το θέμα ασχολήθηκαν αρχικά οι Equipe, Guardian και Abola για να δώσουν τη σκυτάλη σε Reuters, BBC και Sun, που φιλοξένησαν εκτενή ρεπορτάζ.

«Σοκαριστικές κατηγορίες για ναρκωτικά: Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών», είναι ο σχετικός τίτλος στο θέμα της Sun, το οποίο τονίζει: «Ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών μετά από έρευνα που ανακάλυψε τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με τάνκερ. Η Ελληνίδα Εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο 50χρονος εφοπλιστής, με περιουσία που εκτιμάται γύρω στα 500 εκατ. ευρώ, αντιμετωπίζει σειρά πολύ σοβαρών κατηγοριών».

Επιπλέον, αναφορά γίνεται στην δήλωση του ίδιου του ιδιοκτήτη της Φόρεστ και του Ολυμπιακού μέσω της οποίας αρνείται τα πάντα, ενώ η εφημερίδα υπενθυμίζει στο κοινό της ότι εκκρεμεί εναντίον του και η δίκη για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Το BBC από την πλευρά του ασχολείται σήμερα κυρίως με την απάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, με το θέμα του να έχει τίτλο: «Ευάγγελος Μαρινάκης: ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ αρνείται σχέση του σε υπόθεση ναρκωτικών». Γίνεται επίσης αναφορά στις κατηγορίες της Εισαγγελίας Πειραιά, μια σύντομη περίληψη της υπόθεσης του Noor 1, ενώ το βρετανικό μέσο επίσης υπενθυμίζει και τη δεύτερη υπόθεση που εκκρεμεί εναντίον του εφοπλιστή.

Τέλος, το θέμα του Reuters έχει τίτλο «Έλληνας εφοπλιστής αρνείται τις κατηγορίες για ναρκωτικά», ενώ στο ρεπορτάζ του το έγκυρο πρακτορείο τονίζει: «Η Εισαγγελέας απέδωσε στον Μαρινάκη κατηγορίες για χρηματοδότηση, αποθήκευση και εμπόριο ναρκωτικών καθώς και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο τα παραπάνω. Ο 50χρονος εφοπλιστής αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του με την υπόθεση, τονίζει ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες από την αριστερή κυβέρνηση της χώρας που συνωμοτεί εναντίον του και πως δεν έχουν νομική βάση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter