Κορυφαία εταιρεία παπουτσιών και αξεσουάρ της Τουρκίας πτώχευσε μετά από 80 χρόνια

Κορυφαία εταιρεία παπουτσιών και αξεσουάρ της Τουρκίας πτώχευσε μετά από 80 χρόνια

H διάσημη τουρκική εταιρεία παπουτσιών και αξεσουάρ Hotiç υπέβαλε αίτηση για πτώχευση λόγω των προβλημάτων ρευστότητας που συνδέονται με την αστάθεια της αγοράς στην Τουρκία, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet.

Η δυσάρεστη είδηση για τους εργαζόμενους της φίρμας ήρθε από δικαστήριο που την Παρασκευή αποφάσισε υπέρ της αίτησης της εταιρείας και έδωσε πτωχευτική προστασία.

«Λόγω της πρόσφατης έλλειψης ρευστότητας στην αγορά και της αύξησης των επιτοκίων σε επίπεδο που δεν μπορούσε να προβλεφθεί λόγω της υπερβολικής υποτίμησης της τουρκικής λίρας, η εταιρεία μας αντιμετωπίζει προβλήματα στις βραχυπρόθεσμες πληρωμές της», ανέφερε ο Alihan Hotic, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η εταιρεία εξήγησε ότι τα προβλήματα ρευστότητας είχαν αρχίσει να επηρεάζουν την καθημερινή διαχείριση της εταιρείας και ως εκ τούτου το εκτελεστικό συμβούλιό της αποφάσισε να ξεκινήσει μια διαδικασία αναδιοργάνωσης χρησιμοποιώντας τα νόμιμα δικαιώματα που χορηγούνται στο πλαίσιο της προστασίας της πτώχευσης.

Η Ηοtic ιδρύθηκε το 1938, και σήμερα έχει 162 σημεία πώλησης στην Τουρκία και στο εξωτερικό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter