Κοσμοσυρροή επισκεπτών της Χειμερινής Ολυμπιάδας στο «Πάρκο Φαλλών» (Video)

Κοσμοσυρροή επισκεπτών της Χειμερινής Ολυμπιάδας στο «Πάρκο Φαλλών» (Video)

Το Penis Park ή Haesindang Park δεν είναι ένα συνηθισμένο θεματικό πάρκο στην ανατολική ακτή της Νότιας Κορέας, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη Samcheok. Κι αυτό, γιατί πρόκειται για ένα πάρκο με γλυπτά φαλλών, ένα τουριστικό αξιοθέατο που προσελκύει τουρίστες απ΄ όλο τον κόσμο.

Οι επισκέπτες, κάθονται, στέκονται ή περπατάνε και υπάρχει πάντα ένα γλυπτό φαλλού γύρω τους. Υπάρχουν παγκάκια, τοτέμ και ένα κανόνι σε σχήμα φαλλού. ‘Άλλα γλυπτά είναι μεγάλα, άλλα πιο μικρά, κάποια από πέτρα, άλλα από ξύλο, μέταλλο, πλαστικό, ή γρανίτη.

Το πάρκο είναι μνημείο γονιμότητας και δημιουργήθηκε με αφορμή έναν τοπικό θρύλο για μία νεαρή παρθένα που έπεσε στη θάλασσα και έχασε τη ζωή της.

Η κοπέλα και ο ψαράς που αγαπούσε και θα παντρευόταν περπατούσαν δίπλα στην παραλία. Απόλυτα ερωτευμένοι, το μόνο που έκαναν ήταν να κοιτάνε ο ένας τον άλλον στα μάτια και να μην δίνουν προσοχή σε τίποτα άλλο. Όταν ένα γιγαντιαίο κύμα βγήκε στην ακτή ξαφνικά, η κοπέλα παρασύρθηκε στη θάλασσα και δεν βρέθηκε ποτέ.

Αμέσως μετά τον θάνατο της κοπέλας, όλα τα ψάρια εξαφανίστηκαν, τα δίχτυα των ψαράδων ήταν άδεια και στο χωριό ξέσπασε πείνα. Αλλά όλα άλλαξαν, σύμφωνα με μία εκδοχή, όταν ένας ψαράς ούρησε στη θάλασσα. Τα ψάρια επανήλθαν και στο χωριό τα πράγματα έγιναν όπως πρώτα.

Οι ψαράδες του χωριού αποφάσισαν να χτίσουν προς τιμήν της αδικοχαμένης κοπέλας έναν ναό και έναν γιγάντιο φαλλό για να εξευμενίσουν το πνεύμα της.

Ο αριθμός των επισκεπτών στο πάρκο έχει αυξηθεί τις τελευταίες μέρες, καθώς η χώρα φιλοξενεί τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

“Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και δεν έχω δει κάτι τέτοιο” δήλωσε ο στο Reuters, o Κιθ Τσάιλντς Βρετανός από το Λονδίνο, ο οποίος επισκέφθηκε το πάρκο μαζί με άλλους που ταξίδεψαν στη Νότια Κορέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Pyeongchang, που είναι σε απόσταση μιας ώρας με το αυτοκίνητο.

Όταν φεύγει από το Φροϋδικό δάσος, ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί την ψαραγορά που βρίσκεται απέναντι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, του Reuters, η Νότια Κορέα είναι μια από τις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά γεννητικότητας στον κόσμο. Στην ομάδα των 35 πιο πλουσίων κρατών, τον ΟΟΣΑ, η Νότια Κορέα έχει το χαμηλότερο ποσοστό.

Η χώρα έχει τώρα πολλά «πάρκα φαλλών» τόσα πολλά που το πάρκο Haesindang διαφημίζεται ως “το μοναδικό στην ανατολική ακτή”.

Ο δείκτης γονιμότητας ήταν 1,17 μωρά ανά γυναίκα στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία, του 2016.

“Οι νέοι είναι αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα, υψηλά ποσοστά ανεργίας και ασταθή προοπτική απασχόλησης και επιλέγουν να μην κάνουν παιδί για να συντηρήσουν τους εαυτούς τους” δήλωσε ο Ryu Yang-ji, διευθυντής της Προεδρικής Επιτροπής για την πληθυσμιακή πολιτική.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter