Κόσοβο: Καθηγητής, αστυνομικός και δικηγόρος κατηγορούνται για βιασμό έφηβης

Κόσοβο: Καθηγητής, αστυνομικός και δικηγόρος κατηγορούνται για βιασμό έφηβης

Σε βάρος έξι ανθρώπων, μεταξύ αυτών ενός καθηγητή Λυκείου, ενός αστυνομικού κι ενός δικηγόρου ασκήθηκαν σήμερα διώξεις από τη δικαιοσύνη του Κοσόβου επειδή βίαζαν για δύο χρόνια μια ανήλικη, η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει σε άμβλωση, έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές.

Η ιστορία της έφηβης, στο κεντρικό Κόσοβο, προκάλεσε σοκ, πυροδοτώντας μια δημόσια αντιπαράθεση και εντός του κοινοβουλίου για τη θέση των γυναικών σε μια πολύ συντηρητική κοινωνία.

Ο πρόεδρος Χασίμ Θάτσι χαρακτήρισε την υπόθεση «τραγική και τερατώδη».

Οι έξι ύποπτοι, μεταξύ των οποίων κι ένας γυναικολόγος, κατηγορούνται για «σεξουαλική κακοποίηση», «κατάχρηση εξουσίας» και ότι προκάλεσαν την εγκυμοσύνη του θύματός τους μέσω σεξουαλικής επίθεσης, αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου της εισαγγελίας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Φεβρουάριο από τον ερευνητικό ιστότοπο Insajderi. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κορίτσι, ηλικίας 16 ετών όταν ξεκίνησε η κακοποίησή της, βιάστηκε επανειλημμένα το 2017 και το 2018, καταρχάς από τον καθηγητή της, κατόπιν από έναν αστυνομικό και τέλος από έναν δικηγόρο κι έναν γυναικολόγο.

Σύμφωνα με τον Insajderi, η έφηβη είχε παρασυρθεί το 2017 σε μια σεξουαλική σχέση με τον καθηγητή της που τής υποσχόταν ότι θα την παντρευτεί. Αφού ανακάλυψε ότι ήταν παντρεμένος και είχε παιδιά, πήγε να τον καταγγείλει στην αστυνομία.

Η ίδια αφηγήθηκε στην εφημερίδα ότι ο αστυνομικός στον οποίο κατήγγειλε τα γεγονότα την απείλησε, με τη σειρά του, ότι θα πει στους γονείς της για τη σχέση της με τον καθηγητή εάν εκείνη δεν δεχόταν να τον συναντάει σε ένα ξενοδοχείο, τέσσερις φορές την εβδομάδα, όλο το 2018.

Όταν έμεινε έγκυος, περιγράφει η ίδια, ο αστυνομικός την πήγε τον Ιανουάριο του 2019 στην Πρίστινα και την ανάγκασε σε άμβλωση.

Στο τέλος, ο δικηγόρος στον οποίο ανατέθηκε να την υπερασπιστεί τη βίασε επίσης, όπως και ο γυναικολόγος, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εισαγγελία δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τους δύο τελευταίους κατηγορουμένους.

Κατηγορούνται, εντούτοις, για κακοποίηση, γεγονός που σημαίνει ότι θεωρούνται ύποπτοι για τον βιασμό του κοριτσιού, που σήμερα είναι 18 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter