Κόσοβο: Ως persona non grata κυρήχθηκαν δύο Ρώσοι διπλωμάτες – Αμφισβητεί τη νομική ισχύ των δηλώσεων η Ρωσία

Κόσοβο: Ως persona non grata κυρήχθηκαν δύο Ρώσοι διπλωμάτες – Αμφισβητεί τη νομική ισχύ των δηλώσεων η Ρωσία

Δύο Ρώσοι διπλωμάτες κυρήχθηκαν ως persona non grata από την πρόεδρο του Κοσόβου, Βιόσα Οσμάνι, βάσει δηλώσεών της  στη σελίδα στο Facebook, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS από το Βελιγράδι.

Σύμφωνα με την Οσμάνι, «αυτή την εβδομάδα η ίδια απέστειλε αίτημα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να κηρύξει ανεπιθύμητα πρόσωπα δύο υπαλλήλους Γραφείου συνδέσμου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Κόσοβο λόγω της επιβλαβούς δραστηριότητάς τους, η οποία επηρέασε αρνητικά την εθνική ασφάλεια και τη συνταγματική τάξη». «Σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε την απόφαση να κηρύξει τους δύο αυτούς Ρώσους υπαλλήλους ανεπιθύμητα πρόσωπα και ταυτόχρονα να ενημερώσει τα αρμόδια όργανα για την υλοποίηση της απόφασης».

Η ρωσική πρεσβεία στη Σερβία, σχολιάζοντας την απόφαση της Πρίστινας για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών ανακοίνωσε, σήμερα Παρασκευή, ότι καμία «απόφαση του μη αναγνωρισμένου Κοσόβου δεν έχει νομική ισχύ».

Το γραφείο Τύπου της ρωσικής πρεσβείας επισημαίνει:

«Δεν αναγνωρίζουμε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου και κατά συνέπεια ούτε την επαρχιακή «κυβέρνηση» και άλλες «δομές». Για εμάς, καμία «απόφαση» της Πρίστινας δεν είναι νομικά δεσμευτική. Συνεργαζόμαστε με την Αποστολή Προσωρινής Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK) βάσει της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων και για το θέμα αυτό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter