Κώστας Γαβράς στο Documento: «Μόνη ελπίδα να ξαναβγει ο Τσίπρας»

Κώστας Γαβράς στο Documento: «Μόνη ελπίδα να ξαναβγει ο Τσίπρας»

Ο διάσημος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Χανίων και σε συνέντευξη του στον Αντώνη Μποσκοΐτη για το Documento που κυκλοφορεί αύριο τόνισε την ανάγκη να «ξαναβγεί ο Τσίπρας επειδή είναι η μόνη ελπίδα για να αλλάξουν τα πράγματα στην Ελλάδα».

Στην ίδια συνέντευξη ο Γαβράς αναφέρεται στην Αριστερά («Τι πάει να πει αριστερός σήμερα… Αναρωτιέμαι. Αυτό που νομίζω εγώ, αριστερός πάει να πει να σέβεσαι τον άλλον. Το έχω αυτό, προσπαθώ, μα δεν είναι πάντα εύκολο όταν δεν σε σέβεται και ο άλλος») στην ατμόσφαιρα φασισμού που απειλεί να πνίξει την ελληνική κοινωνία («Καλά, αυτό είναι τρομερό, ασύλληπτο. Τελείως απαράδεκτο και τρελό. Οι εκκλησίες και η αστυνομία οφείλουν να σέβονται τα πανεπιστήμια. Κάτι διαφορετικό ετοιμάζεται γι’ αυτούς που ενδεχομένως θα διοικήσουν την Ελλάδα μεθαύριο ή θα δουλέψουν ως γιατροί κ.λπ. Ποια αντίληψη για τη ζωή θα διαμορφώσουν με τον χωροφύλακα πάνω από τα κεφάλια τους; Τι μαθήματα θα παίρνουν; Δεν είναι απλώς φασιστικό όλο αυτό που ζείτε, αλλά χιτλερικό») και εκφράζει την πεποίθηση του ότι η μόνη ελπίδα για να σωθεί ο τόπος είναι «η νίκη του Τσίπρα στις εκλογές καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση».

«Βλέπετε εσείς άλλον;» ρωτάει χαρακτηριστικά και συνεχίζει. «Ο Μητσοτάκης που τον βγάλατε, που τον ψηφίσατε, φαίνεται τι κάνει. Ο Τσίπρας μέσα απ’ όσα προηγήθηκαν, από τα λάθη που έκανε, απέκτησε πείρα σοβαρή, που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει στο εξής. Πριν, όντας νέος, δεν είχε την εμπειρία ούτε τους κατάλληλους ανθρώπους. Ζυμώθηκε και ο ίδιος και ελπίζω να κάνει ένα καλό ψωμί στο κοντινό μέλλον», ολοκληρώνει την ξεκάθαρη πολιτική σκέψη του ο φημισμένος δημιουργός.

Ολόκληρη η συνέντευξη με τον Κώστα Γαβρά στον Αντώνη Μποσκοΐτη θα δημοσιευθεί στο όγδοο τεύχος του free press FAQ mag. Το άρθρο στο Docville με το αυριανό Documento περιέχει αποσπάσματα από τη συνέντευξη, εν είδει προδημοσίευσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter