Κώστας Μπακογιάννης: Ο καταϊδρωμένος… διάδοχος

Κώστας Μπακογιάννης: Ο καταϊδρωμένος… διάδοχος

Άβολα πρέπει να αισθάνεται από χτες ο Δήμαρχος της Αθήνας ΚώσταςΜπακογιάννης καθώς είδες τις μετοχές του στο γαλάζιο πολιτικό χρηματιστήριο να κατακρημνίζονται και να χάνει σημαντικό έδαφος στην κούρσα για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία.

Χρειάστηκε να απέχουν περί τις 300.000 ψηφοφόροι, να μοιραστούν οι προοδευτικοι ψήφιο μεταξύ του πρωτοεμφανιζόμενου Χάρη Δούκα από το ΠΑΣΟΚ και της πολύπαθης «κομματικής υποψηφιότητας» του Κώστα Ζαχαριάδη από τον ΣΥΡΙΖΑ και να επιτραπεί στον Κασιδιάρη να συμμετάσχει κανονικά στις δημοτικές εκλογές, για να εξασφαλίσει ο πορφυρογέννητος και -τάχα μου- επίδοξος διάδοχος στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μία «νίκη» που δεν έχει κανέναν λόγο να την πανηγυρίζει.

Το πουλέν του Κυριάκου Μητσοτάκη στις περιφερειακές εκλογές, ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη από την πρώτη Κυριακή, προϊδεάζοντας για έναν νέο ρόλο περιφερειάρχη που θα προσομοιάζει περισσότερο με αυτόν του υφυπουργού της κυβέρνησης. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τρίτος επιλαχόν στις εσωκομματικές της Νέας Δημοκρατίας, κατάφερε ποσοστό πάνω από 60% και εκλογή από την πρώτη Κυριακή, με τη συμμετοχή να είναι λίγο παραπάνω από το μισό εκλογικό σώμα.

Ακόμη και ο διάδοχος του Κώστα Μπακογιάννη στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δεν θα χρειαστεί να αναμετρηθεί με τους αντιπάλους του στη δεύτερη Κυριακή, εκλεγόμενος πανηγυρικά.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, πότε εμμέσως και πότε ευθέως, δεν κρύβει τις προθέσεις του να εξασκήσει το «οικογενειακό του δικαίωμα», έχοντας βάλει στο μάτι την ηγεσία του κόμματος όταν ο θείος ολοκληρώσει το… θεάρεστο έργο του.

Πως είναι δυνατόν ως δήμαρχος του μεγάλου… «περιδρόμου», των ατελείωτων έργων στο κέντρο της Αθήνας, της ανοικτής τάφρου της Πανεπιστημίου και του ναρκοπεδίου της μεγαλύτερης πόλης της χώρας, να δηλώνει ικανοποιημένος από το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα;

Προς το παρόν, αντί να προβάλλει ως «γαλάζια ελπίδα» για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας, καταφέρνει έπειτα από μία οδυνηρή για τους πολίτες της Αθήνας τετραετία στον Δήμο να οδηγεί τους ψηφοφόρους σε αποστροφή και απόρριψη. Σε σύνολο 450.000 ψηφοφόρων, μόνο οι 150.000 πήγαν στις κάλπες. Από αυτούς, μόλις οι 57.800 ενέκριναν με την ψήφο τους το έργο του. Ψήφισε μόλις το 30%, ενώ σε πόλεις της χώρας η συμμετοχή ξεπέρασε το 60%.

Δηλαδή, το ένα τρίτο του ενός τρίτου των ανθρώπων που έχουν στην Αθήνα δικαίωμα ψήφου, πήγε στην κάλπη για να στηρίξει τον Κ. Μπακογιάννη. Νίκη πάντως, δεν το λες…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter