Κώστας Βαξεβάνης: Ας πάω φυλακή – Ο Μητσοτάκης έχει ρίξει τον κύβο και θα εισπράξει το αποτέλεσμα (Ηχητικό)

Κώστας Βαξεβάνης: Ας πάω φυλακή – Ο Μητσοτάκης έχει ρίξει τον κύβο και θα εισπράξει το αποτέλεσμα (Ηχητικό)

«Η διάθεσή τους είναι να τιμωρηθώ παραδειγματικά. Να ισοπεδωθεί η εφημερίδα. Η καθημερινότητα αυτό αποδεικνύει ότι έχουν διάθεση να με βάλουν φυλακή. Η δική μου διάθεση είναι να μπω στη φυλακή. Αν πρόκειται να καταλάβει ο κόσμος στην Ελλάδα και στον κόσμο σε τι κατάσταση είναι η δημοκρατία στην Ελλάδα, αν πρόκειται να γίνω καταλύτης σε μία τέτοια διαδικασία γνώσης και αυτογνωσίας, όπως και το 2012 το είχα δηλώσει, ναι θα πάω φυλακή», διαμήνυσε ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στο podcast του Uncover, αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis και τη δίωξη του που έχει προκαλέσει σάλο.

«Ξέρω ότι δεν υπάρχει κακό, ξέρει και ο κόσμος ότι έγινε για το δημόσιο συμφέρον, υπήρχε αποκάλυψη, όλα είναι δημοσιευμένα, ημερομηνίες, υπογραφές, αυτή είναι η δουλειά μας. Δουλειά του δημοσιογράφου είναι να αποκαλύψει ό,τι οι άλλοι θέλουν να κρύψουν. Με οποιοδήποτε κόστος. Γιατί ακούγεται καλό όταν δεν έχει τη φράση “όποιο κόστος”. Το κόστος θα το πληρώσω. Και ξέρω ότι και αυτοί θέλουν να συμβεί αυτό για άλλους λόγους, για να με καταδείξουν ένοχο στον κόσμο», τονίζει ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento.

«Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Και το timing για τον κ. Μητσοτάκη δεν είναι καλό. Όταν ευρωβουλευτές όπως ο κ. Κύρτσος και να του λέει κοίτα να δεις τι θα πάθεις στην Ευρώπη. Επίσης όταν θες να στείλεις τον Βαξεβάνη στη φυλακή και αποδεικνύεται ότι μιλάς με τον Φουρθιώτη. Έχει ρίξει ο κ. Μητσοτάκης και θα εισπράξει το αποτέλεσμα», εξηγεί ο Κ. Βαξεβάνης.

Επίσης σημείωσε πως προσπαθεί να εξηγήσει στους δημοσιογράφους στο εξωτερικό για το τι συμβαίνει και προσθέτει: «Τους εξηγώ ότι διώκομαι γιατί με διάφορες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο Novartis. Αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει κάποιος δημοσιογράφος στο εξωτερικό. Ο δημοσιογράφος έχει καθήκον αληθείας, δε νοείται να σχετίζεται με την πρόθεση που είχε κάποιος. Δεν υπάρχει κάποιος από αυτούς που αποκαλύψαμε που να έχει κάνει αγωγή αμφισβητώντας αυτά που γράψαμε ως αναληθή. Το σκάνδαλο Novartis κάτι πάρα πολύ απλό. Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν είναι οι πιο αθώες βιομηχανίες παρότι το αντικείμενο είναι υπέρ του ανθρώπου»

Για αρχειοθέτηση Άδωνη: Αν κατηγορούμαι 3 χρόνια και αθωωθώ θα το κάνω φέιγ βολάν – Εκείνος πόσταρε δύο σελίδες

Όσον αφορά τη γεμάτη αντιφάσεις, συγκρουόμενη με τα διδάγματα της κοινής λογικής, αλλά και με νομικά παράδοξα φαίνεται ότι είναι η πράξη αρχειοθέτησης της δικογραφίας για τον Αδωνη Γεωργιάδη για την υπόθεση της Novartis, όπως αποκάλυψε το Documentο, ο Κώστας Βαξεβάνης εξήγησε: «Όταν βγήκε η διάταξη αρχειοθέτησης ο Αδωνης Γεωργιάδης έδωσε στη δημοσιότητα 1-2 σελίδες. Εμείς με το που το είδαμε καταλάβαμε πως κάτι δεν πάει καλά. Εγώ αν κατηγορούμαι επί 3 χρόνια για ένα τόσο σοβαρό έγκλημα ως υπουργός και αθωωθώ, θα το κάνω φέιγ βολάν και θα το μοιράζω στο Σύνταγμα. Πόσταρε δύο σελίδες».

Δείτε επίσης: Ταμείο αντιφάσεων και αντινομιών

«Επέλεξε όμως συγκεκριμένα κομμάτια που δεν δήλωναν αντιφάσεις στην κρίση του εισαγγελέα. Ήταν το ξεκάθαρο κομμάτι που δεν προκύπτουν ευθύνες. Πρόκειται για μία υπόθεση δημοσίου συμφέροντος, ένα σκάνδαλο. Τώρα μάλιστα που είναι αθώος, πρέπει να το δημοσιοποιήσει να τα δούμε όλα», υπογραμμίζει.

«Αυτοί βρίσκονται σε νομικό αδιέξοδο. Την ώρα που λένε πως οι μάρτυρες είναι αναξιόπιστοι και είχαν συμμορία με τον Βαξεβάνη για να κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους, την ίδια ώρα στην Ευελπίδων ασκούνται διώξεις και βγαίνουν έγγραφα, αποφάσεις εισαγγελικές, που με βάση τις καταγγελίες διώκονται πρόσωπα όπως ο Φρουζής», είπε, μεταξύ άλλων, ο εκδότης του Documento στο Uncover που μπορείτε να ακούσετε:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter