Κώστας Βαξεβάνης: Στην Ελλάδα τα σκάνδαλα «συρταρώνονται» αλλά αυτό δεν αρκεί στην κυβέρνηση

Κώστας Βαξεβάνης: Στην Ελλάδα τα σκάνδαλα «συρταρώνονται» αλλά αυτό δεν αρκεί στην κυβέρνηση

Μια πολύ σημαντική συνέντευξη για το σκάνδαλο Novartis έδωσε ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης στο militaire.gr και τον δημοσιογράφο Πάρι Καρβουνόπουλο. Σε αυτήν εξηγεί την αγωνία της κυβέρνησης να καλύψει όπως μπορεί την υπόθεση για να μην βγουν στη δημοσιότητα τα εμπλεκόμενα στελέχη της.

Όπως σημειώνει ο Πάρις Καρβουνόπουλος, η συνέντευξη είχε προγραμματιστεί για τις 3 Μαΐου, ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ο καλεσμένος μας δεν μπορούσε να έρθει στο στούντιο. Ήταν στην ανακρίτρια… Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης έστω και με καθυστέρηση μιλά στο militaire.gr για τη δημοσιογραφία και το πόσο ελεύθερα μπορεί κάποιος να την ασκήσει στην Ελλάδα…

Εξηγεί αυτό που πολλοί αρνούνται να αποδεχτούν. Οι αποκαλύψεις ενός δημοσιογράφου πρέπει πρώτα απ ΄ όλα να κρίνονται με ένα και μοναδικό κριτήριο: την αλήθεια. Στην Ελλάδα η εξουσία συνηθίζει να παραβλέπει αυτή τη «λεπτομέρεια» και προσπαθεί πάντα όταν αποκαλύπτεται να απαξιώσει τη σημασία της δημοσίευσης «χρεώνοντας» τον δημοσιογράφο «στους άλλους»…

Ευτυχώς υπάρχει και ο κόσμος που μπορεί να κρίνει.

Αυτή είναι και η ιστορία της εφημερίδας Documento που εκδίδει ο Κ.Βαξεβάνης. Ότι κι αν αποκαλύψει δεν διαψεύδεται με στοιχεία αλλά μόνο με προσπάθεια απαξίωσης του. Κι όταν αυτό δεν είναι εφικτό με διώξεις που έφθασαν σε σημείο υπερβολής στην υπόθεση Novartis. Ο Κ.Βαξεβάνης που ερεύνησε την υπόθεση κατηγορείται ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι «έστησε μια σκευωρία»! Τα ίδια συμβαίνουν και με τη συνάδελφο Γιάννα Παπαδάκου. Ο Κ.Βαξεβάνης μιλά για πολιτική δίωξη.

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε την περασμένη Τρίτη πριν υπάρξουν οι εξελίξεις με την κατάθεση Μανιαδάκη και την αγωγή που λέει ότι θα καταθέσει η κυβέρνηση κατά της Novartis.

Δείτε την στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter