Κοτσακάς: Πρέπει να ανοίξει πλατιά στον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για νέο μοντέλο κόμματος (Audio)

Κοτσακάς: Πρέπει να ανοίξει πλατιά στον ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για νέο μοντέλο κόμματος (Audio)

Δεν είναι εύκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να βρει την εναλλακτική που ψάχνουν οι θεωρητικοί όλης της Αριστεράς, αλλά μπορεί να συμβάλει καθοριστικά για το νέο μοντέλο κόμματος που θα ανταποκρίνεται στις πολυσύνθετες κοινωνικοοικονομικές και πολιτισμικές αναγκαιότητες της σημερινής περιόδου, είπε το μέλος της ΠΓ Αντώνης Κοτσακάς Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

«Από εδώ και πέρα ανακύπτουν οι δικές μας σημαντικές ευθύνες», είπε ο κ. Κοτσακάς, μετά τον σχολιασμό του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών και των χαρακτηριστικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. «Κατά την γνώμη μου το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας το κάναμε πολύ καθυστερημένα, αν είχε γίνει πριν από έξι μήνες η εξέλιξη θα ήταν ακόμη καλύτερη … δεν υλοποιήθηκε στον βαθμό που μπορούσαμε και θα έπρεπε … δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος ώστε όλα αυτά να αποκτήσουν οντότητα» σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τον ίδιο, «είπε σοβαρά θέματα που αγγίζουν το μοντέλο του κόμματος. Αυτό είναι το ζητούμενο, σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε», στην τελευταία του τοποθέτηση.

«Το μοντέλο που έχουμε, το “πυραμιδικό” όπως διαμορφώθηκε από τον Λένιν … έχει μία δομή με οργανώσεις βάσης, ενδιάμεσες νομαρχιακές επιτροπές, κεντρικές επιτροπές … ένα μοντέλο ικανό να ανταποκριθεί στις ανάγκες της συγκυρίας όταν οι κοινωνίες ζούσαν σε περίοδο έντασης εργασίας, με το μοντέλο παραγωγής του Ford», συνέχισε ο κ. Κοτσακάς.

Υπογράμμισε όμως ότι πλέον «βρισκόμαστε σε φάση «έντασης γνώσης και κεφαλαίου … στην διανόηση της παγκόσμιας Αριστεράς υπάρχει αναζήτηση και έρευνα για το νέο μοντέλο κόμματος που μπορεί να ανταποκριθεί στις πολυσύνθετες κοινωνικοοικονομικές και πολιτισμικές αναγκαιότητες της περιόδου. Είναι μία κουβέντα που πρέπει να ανοίξει και να ανοίξει πλατιά μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ … προφανώς σε ένα καταστατικό συνέδριο».

«Δεν είμαι αιθεροβάμων, δεν είναι εύκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να εξεύρει την εναλλακτική σε μία αναζήτηση των θεωρητικών όλης της Αριστεράς. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τα περιθώρια να συμβάλει καθοριστικά … υπάρχει το προηγούμενο του Κόρμπιν και του Σάντερς, που επεχείρησαν να εφαρμόσουν διαφορετικό, πιο ανοιχτό μοντέλο … ο Κόρμπιν μέσα από αυτή την ιστορία κατάφερε να εγγράψει 400.000 νέους ανθρώπους μέλη του κόμματος για να αντιμετωπίσει την βαρωνία», θυμισε ο κ. Κοτσακάς.

Πηγή: stokokkino.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter