Κοτζιάς για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Ταξική πάλη από τα πάνω»

Κοτζιάς για κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Ταξική πάλη από τα πάνω»

Έναν όρο από το κίνημα του 19ου αιώνα χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς για την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ανάρτησή του στο facebook.

Αφορμή οι αντισυνταγματικές απαγορεύσεις για τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου.

«Από το καλοκαίρι του 2019 χαρακτήρισα την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως τυραννική και προωθούσα την “ταξική πάλη από τα πάνω”. Ο όρος έρχεται από το κίνημα του 19ου αιώνα και χαρακτηρίζει μια κυβέρνηση που λαμβάνει προληπτικά αυταρχικά κατασταλτικά μέτρα αποτροπής ανάπτυξης του μαζικού δημοκρατικού και πατριωτικού κινήματος αντίστασης και αποτροπής-ανατροπής της πολιτικής της», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε την ανάρτησή του:

«Με αφορμή τις αντισυνταγματικές απαγορεύσεις για τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου θυμίζω ότι από το καλοκαίρι του 2019 χαρακτήρισα την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως τυραννική και προωθούσα την “ταξική πάλη από τα πάνω”. Ο όρος έρχεται από το κίνημα του 19ου αιώνα και χαρακτηρίζει μια κυβέρνηση που λαμβάνει προληπτικά αυταρχικά κατασταλτικά μέτρα αποτροπής ανάπτυξης του μαζικού δημοκρατικού και πατριωτικού κινήματος αντίστασης και αποτροπής-ανατροπής της πολιτικής της. Που επιδιώκει να αποτρέψει με παρανομίες και αυταρχισμό να αποτρέψει την αλλαγή του συσχετισμού ισχύος. Οι κυρίαρχοι έχουν εξάγει τα διδάγματά τους από την περίοδο 2010-15. Καιρός να κάνουμε και εμείς το ίδιο»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter