Κοτζιάς: Η συμφωνία είναι καλή. Κακή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση

Κοτζιάς: Η συμφωνία είναι καλή. Κακή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση

«Η συμφωνία είναι καλή. Κακή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση. Κακή και ανιστόρητη, εκτός πραγματικότητος, είναι η σημερινή ηγεσία της ΝΔ. Θέλει να διχάσει χώρα προκειμένου να μην φανεί ο εσωκομματικός της διχασμός».

Τα παραπάνω έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για επίτευξη συμφωνίας με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει, με αφορμή την επίτευξη συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, την αντίθεσή του στις κινήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι: «Η λύση που συμφωνήθηκε είναι μια κακή συμφωνία. Έρχεται σε αντίθεση με την πλειονότητα των Ελλήνων. Αυτό κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται ή ακόμα χειρότερα δεν τους ενδιαφέρει να το αντιληφθούν. Είναι οι ίδιοι που στο παρελθόν δεν είχαν καμία αντίρρηση να ονομάζεται η γειτονική χώρα, Μακεδονία σκέτο.

Επιπλέον μια κακή συμφωνία προσφέρει έδαφος σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν σε κάλπικο εθνικισμό, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ευρώπη».

Και συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Αρκετές πληγές πρέπει να επουλώσουμε ως χώρα. Δεν χρειάζεται να ανοίξουμε άλλη μια, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Δική μου προτεραιότητα είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στη διαφύλαξη της ενότητας του Ελληνικού λαού. Επαναλαμβάνω: δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Το πρόβλημα των Σκοπίων δεν μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα της Ελλάδας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να μην υπογράψει αυτή τη συμφωνία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter