Κοτζιάς κατά Καμμένου: Πεθαμένος πολιτικά είναι εκείνος και το κόμμα του

«Σκληρή» γλώσσα κατά του Πάνου Καμμένου χρησιμοποίησε σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας μιλώντας στον Realfm 97,8.

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό και την συνθήκη των Πρεσπών επισήμανε:

«Νομίζω ότι ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι πεθαμένη, νομίζω ότι αυτές οι δηλώσεις γίνονται γιατί είναι πεθαμένος πολιτικά εκείνος και το κόμμα που είχε φτιάξει. Αυτό είναι το πρόβλημα και προσπαθεί να βρει άκρη.

Πιστεύει ότι του φταίει η συμφωνία των Πρεσπών που ξεκίνησε ο αποσυντονισμός του κόμματος του από τη βόρεια Ελλάδα και έχει καταλήξει να είναι σε όλη την Ελλάδα. Σας θυμίζω ότι μία εκλογή προηγούμενη είχε πάρει πάνω από 10%, η τάση δηλαδή της πτώσης του ήταν πολύχρονη και δεν του φταίνε ούτε οι Πρέσπες, ούτε ο Κοτζιάς. Αλλά κάθε άνθρωπος χρειάζεται να του φταίει κάποιος για τα λάθη που ο ίδιος έκανε», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε:

«Εγώ όταν άρχισε να λέει αυτές τις ανοησίες του είπα ο Όμηρος μας έχει διδάξει κάτι πάρα πολύ σημαντικό και είναι καλό να τα διδάσκουμε αυτά και στο σχολείο, ότι δηλαδή πρέπει με μεγάλη προσοχή να επιλέγεις τους φίλους σου, αλλά με μεγαλύτερη προσοχή να επιλέγεις τους εχθρούς σου’. Όπως του είπα δεν κάνει ούτε για φίλος μου, ούτε για εχθρός μου».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι “ο Ζάεφ δεν παραβίασε τη συμφωνία των Πρεσπών. Το πρόβλημα ήταν ότι η ενδιάμεση επέτρεπε τέτοιου είδους παραβιάσεις, για αυτό κάναμε τη συμφωνία των Πρεσπών. Ήταν οι τελευταίες αναπνοές ενός κειμένου που ξεπερνιέται ιστορικά”. Παράλληλα, είπε ότι οι αλλαγές που έφερε ο Ζάεφ στη βουλή, είναι όλες στο πνεύμα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο ερώτημα εάν εξακολουθεί να πιστεύει ότι καλώς συμφωνήθηκε και καλώς πηγαίνει η συμφωνία ο κ. Κοτζιάς απάντησε: 

«Πολύ καλώς πηγαίνει και αυτό που ελπίζω και θέλω είναι να τελειώσουμε γρήγορα. Τον Γενάρη να τελειώσουμε εδώ. Ο κύριος για τον οποίο συζητάμε μέτρησε τα κουκιά του και κατάλαβε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να ρίξει την κυβέρνηση, διότι η πλειοψηφία των βουλευτών του δεν θα τον ακολουθήσει. Νομίζω ότι ένας από τους λόγους που έχει θυμώσει μαζί μου είναι ότι πιστεύει ή κατέγραψε ότι μερικούς από αυτούς του βουλευτές του, όπως και τον υφυπουργό του στο υπουργείο Εξωτερικών τον κ. Τέρενς Κουίκ, τους κέρδισα με την πολιτική μας. Είναι λογικό, υφυπουργός στο υπουργείο ήταν, φίλοι, συνάδελφοι, βουλευτές ήταν, με ρωτούσαν τους έπεισα. Θεωρεί ότι του πήρα το βασικό εργαλείο εκβίασης της κυβέρνησης που ήταν ότι ‘εγώ θα σας ρίξω’ για αυτό τώρα έχει πάει στο δεύτερο μοτίβο, αφού δεν μπορεί να τη ρίξει να πείσει τουλάχιστον τους βουλευτές του όταν αυτός θελήσει να αποχωρήσει, να αποχωρήσουν και εκείνοι. Προσπαθεί επίσης να διατηρήσει μία συμφωνία που έγινε στις 19 προς 20 Σεπτέμβρη με τον κ. Πρωθυπουργό, η συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών να πάει μετά τον Μάρτιο και ίσως να πέσουμε τον Μάη σε εκλογές, άρα να είναι ο μεταβατικός μήνας προς τις εκλογές που να μην είναι συγκυβέρνηση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.