Κοτζιάς: Μας περιμένει σκληρή δουλειά για το Κυπριακό

Κοτζιάς: Μας περιμένει σκληρή δουλειά για το Κυπριακό

Σε καλή κατεύθυνση συνεχίζονται οι συνομιλίες, μετά την παρέμβαση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών

Την επιβεβαίωση ότι η Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά θα συνεχιστεί «μάλλον όλη την επόμενη εβδομάδα», έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός Εξωτερικών, ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος, απάντησε: «Είμαι πάντοτε αισιόδοξος. Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης μου, η φιλοσοφία μου». 

Η ελληνική αντιπροσωπεία θα προετοιμαστεί για την προσεχή Δευτέρα και την επανέναρξη των εργασιών της Διάσκεψης για το Κυπριακό με πολλή και σκληρή δουλειά το Σαββατοκύριακο, στο ζήτημα των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, μετά από τη χθεσινή καταλυτική συμμετοχή του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες. Μία «εξέχουσα προσωπικότητα στη διεθνή σκηνή», όπως τον χαρακτήρισε ο κ. Κοτζιάς, λέγοντας ότι «ένιωσα τυχερός που μπορέσαμε χθες να συνεργαστούμε σε μία πάρα πολύ καλή κατεύθυνση για το Κυπριακό».

«Η διαδικασία θα προχωρήσει. Τη Δευτέρα έχουμε εμείς τη συνέχεια», είπε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι: «Έχουμε πει να απαντηθούν δύο θεμελιακά ερωτήματα και να σπάσουμε αυτά τα ερωτήματα σε σειρά απαντήσεων. Το Σαββατοκύριακο επιφυλάσσει στην ομάδα μας, την ελληνική αντιπροσωπεία, αλλά και στην κυπριακή αντιπροσωπεία, πάρα πολλή και σκληρή δουλειά. Όμως, όπως ξέρετε, δεν φοβόμαστε τη σκληρή δουλειά, αρκεί να είναι χρήσιμη για τη χώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter