Κοτζιάς: Πιθανή η διεκδίκηση αποζημίωσης από την Τουρκία για τον εμβολισμό του σκάφους

Κοτζιάς: Πιθανή η διεκδίκηση αποζημίωσης από την Τουρκία για τον εμβολισμό του σκάφους

«Σας γνωρίζω ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών εξετάζουν κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Π.Α.Θ. (Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης) του Λιμενικού Σώματος, κατά το συμβάν της 12ης Φεβρουαρίου 2018, στην περιοχή των Ιμίων».

Στην Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Αντωνιάδη, αναφορικά με το αν προτίθεται το ΥΠΕΞ να διεκδικήσει οικονομική αποζημίωση από την Τουρκία για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σκάφος του Λιμενικού από την τουρκική ακταιωρό στα Ίμια, απάντησε ο Νίκος Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου στο οποίο προΐσταται εξετάζουν «κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης» και ξαθαρίζοντας παράλληλα ότι το ΥΠΕΞ προβαίνει στα ανάλογα διαβήματα διαμαρτυρίας μετά από κάθε προκλητική ενέργεια των Τούρκων.

«Σας γνωρίζω ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών εξετάζουν κάθε πλευρά που αφορά την πιθανότητα διεκδίκησης οικονομικής αποζημίωσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν στο Π.Α.Θ. (Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης) του Λιμενικού Σώματος, κατά το συμβάν της 12ης Φεβρουαρίου 2018, στην περιοχή των Ιμίων», είναι το κυριότερο σημείο της απάντησής του στον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/03/27/5aba44eccd3a18393c5a3507.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter