Κοτζιάς προς Τσαβούσογλου για διερευνητικές: Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια

Κοτζιάς προς Τσαβούσογλου για διερευνητικές: Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια

Με τη ρήση «τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και δεν πάνε μακριά» σχολιάζει ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την αναφορά του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τις διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών πως σταμάτησαν με την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Νίκος Κοτζιάς τον διαψεύδει ωστόσο, λέγοντας πως αυτές σταμάτησαν το 2016 όχι -προφανώς- με υπαιτιότητα της Ελλάδας αλλά γιατί απλά είχε μεσολαβήσει το πραξικόπημα κατά του Ερντογάν και ο Τούρκος Πρόεδρος δεν είχε εμπιστοσύνη σε στρατιωτικούς και διπλωμάτες.

Διαβάστε την ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά: 

«Σε σύγχυση Τούρκος ΥΠΕΞ διατείνεται ότι διερευνητικές σταμάτησαν το “2016 όταν ανέλαβε” Τσίπρας, που, όμως ορκίστηκε ΠΘ τον Γενάρη του 2015. Συνομιλίες διακόπηκαν πράγματι το 2016, μετά πραξικόπημα στην Τουρκία, καθότι Ερντογάν ΔΕΝ εμπιστευόταν στρατιωτικούς και διπλωματικούς διαπραγματευτές του και απέφυγε να ορίσει καινούργιους. Δίδαγμα: τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια και δεν σε πάνε μακριά»

Διαβάστε επίσης:  Τσαβούσογλου: Καλούμε την Ελλάδα σε διερευνητικές επαφές εντός Ιανουαρίου – Τι απαντάει το ΥΠΕΞ

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποκλείσει κάθε τουρκική απόπειρα διεύρυνσης της ατζέντας

Αποκάλυψη Κοτζιά: Είπα στον Ερντογάν «εάν στείλεις το Ορούτς Ρέις θα το βυθίσουμε»

Στο μεταξύ σε συνέντευξή του στο Euractiv ο Νίκος Κοτζιάς αποκάλυψε ότι ως υπουργός Εξωτερικών είχε διαμηνύσει στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι εάν το «Ορούτς Ρέις» επιχειρούσε να πραγματοποιήσει έρευνες η Ελλάδα θα το βύθιζε.

Όπως γράφει το Euractiv, ο Κοτζιάς επέκρινε την ελληνική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι η Αθήνα δεν έχει στείλει στην Τουρκία το μήνυμα ότι θα υπάρξει κόστος εάν συνεχίσει την παρενόχληση.

Το 2020, η Τουρκία έστειλε το πλοίο «Oruç Reis» αρκετές φορές στα ελληνικά ύδατα για εξερεύνηση φυσικού αερίου.

«Την πρώτη φορά που συνάντησα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Ερντογάν στην Άγκυρα και οι δύο υπαινίχθηκαν ότι το σκάφος τους θα έφτανε στα νότια της Κρήτης.

»Και τους είπα γελώντας: “Θα σας βυθίσουμε. Δεν θα φτάσετε ποτέ”.

»Επανέλαβαν το ίδιο στον Μητσοτάκη και δεν απάντησε καθόλου».

Και συμπληρώνει: 

«Η Τουρκία προσπαθεί να προωθήσει τις διεκδικήσεις της εδώ και 30 χρόνια. Δυστυχώς, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το έκανε μέσα σε λίγους μήνες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter