Κόβει τη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις το Eurogroup

Κόβει τη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις το Eurogroup

Κλείνει η «κάνουλα» των μέτρων στήριξης για εργαζόμενους και επιχειρήσεις σύμφωνα τα όσα αποφάσισε το Eurogroup στη σημερινή του συνεδρίαση στη Σλοβενία.

Μάλιστα, ο Επίτροπος Τζεντιλόνι εμφανίστηκε σχετικά «ικανοποιημένος» που αποφεύχθηκε ένα «κύμα χρεωκοπιών», χάρη στην ισχυρή οικονομική αντίδραση των κρατών-μελών και στα μέτρα που ελήφθησαν στην ΕΕ.

Ωστόσο επισήμανε ότι τώρα χρειάζεται μια πιο «επιλεκτική στήριξη» για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις «βιώσιμες επιχειρήσεις». «Πρέπει να στηρίξουμε τους εργαζόμενους στην τεράστια πράσινη μετάβαση των οικονομιών μας τα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι η ώρα για μια περιοριστική οικονομική πολιτική, αυτό θα ήταν επικίνδυνο», ανέφερε στη συνέντευξη τύπο ο Επίτροπος Οικονομίας Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι. Επισήμανε ότι σκοπός δεν είναι απλώς η ανάκαμψη των οικονομιών, αλλά η «βιώσιμη ανάπτυξη», στην οποία θα βοηθήσουν τα εθνικά σχέδια ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα σημείωσε ότι μέχρι στιγμής, έχουν εγκριθεί τα εθνικά σχέδια 18 χωρών-μελών, ενώ αναμένεται η έγκριση και για τα υπόλοιπα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη και τα πιο θετικά από το αναμενόμενο στοιχεία για την ανάπτυξη. Αυτό οφείλεται σε ένα βαθμό στην επιτυχημένη εμβολιαστική εκστρατεία στις χώρες της ΕΕ, και στο άνοιγμα των οικονομιών, ωστόσο πρόσθεσε ότι θα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση σχετικά με τις εξελίξεις της πανδημίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter