Κουβανέζικο φάρμακο για την καταπολέμηση του κοροναϊού στην Κίνα

Κουβανέζικο φάρμακο για την καταπολέμηση του κοροναϊού στην Κίνα

Η ανασυνδυασμένη αντιιική ιντερφερόνη άλφα 2Β (IFNrec), ένα κορυφαίο προϊόν βιοτεχνολογίας στην Κούβα, είναι ένα από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα από την Κίνα, σε ασθενείς με επιδημία κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της κουβανικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

Το εργοστάσιο κινεζικής-κουβανικής Changheber στο Jilin παράγει την ιντερφερόνη άλφα (IFNrec), με τη χρήση της τεχνολογίας της Κούβας. Η Επιτροπή Υγείας της Κίνας επέλεξε το προϊόν αυτό μεταξύ αυτών που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

To πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina, σε ανταπόκριση από το Πεκίνο, ανέφερε ότι από την 25η Ιανουαρίου, το εργοστάσιο ChangHeber, που βρίσκεται στην πόλη Changchun της επαρχίας Jilin, παράγει το φάρμακο, επειδή είναι ένα από τα 30 που επέλεξε η Εθνική Επιτροπή Υγείας για τις δυνατότητές της να θεραπεύσει τις επιπτώσεις του ιού.

Σύμφωνα με τον Κουβανό πρεσβευτή, Carlos Miguel Pereira, το IFNrec εφαρμόζεται έναντι ιογενών λοιμώξεων που προκαλούνται από τον ιό HIV, για την επαναλαμβανόμενη αναπνευστική παχυλωμάτωση που προκαλείται από ιό ανθρώπινου θηλώματος, και για συσσωρευμένο κονδύλωμα και ηπατίτιδα τύπου Β και C. Είναι επίσης αποτελεσματικό σε θεραπείες κατά διαφόρων τύπων καρκίνου.

Η εταιρεία ChangHeber, μαζί με τη Biotech και την Changchun Heber Biological Technology, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Κούβας και της Κίνας στον τομέα της βιοτεχνολογίας, ενός τομέα με ευρείες προοπτικές υλοποίησης κοινών έργων.

Η Κίνα αγωνίζεται ακούραστα κατά του κορονοϊού , που έχει προκαλέσει περισσότερους από 800 θανάτους. Η πολυπλοκότητα της επιδημιολογικής κατάστασης οδήγησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να δηλώσει πριν από μία εβδομάδα τη διεθνή έκτακτη ανάγκη, με την ανησυχία ότι θα εξαπλωθεί σε χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας.

Ελλείψει αποτελεσματικού εμβολίου, εφαρμόζεται στους ασθενείς ένας συνδυασμός αντιιικών φαρμάκων με προϊόντα παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, δυτικά φάρμακα και εξοπλισμό όπως αναπνευστήρες, φίλτρα αίματος και λεγόμενους τεχνητούς πνεύμονες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter